Putin kararını verdi

Putin kararını verdi

Putin kararını verdi

Türkiye’nin Doğu Akdenizde attığı güçlü adımlar sonrası Rusya’nın kimin yanında yer alacağı kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu Avrupa Birliği Ülkeleri açık açık Yunanistan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı A’BD ise ikili oynamayı tercih etmiş İngilizler ise denge siyaseti uygulamaya başlamıştı en önemlisi Suriye’de A’skeri üsleri olan Rusya’nın kimin yanında yer alacağı idi bu konuda ilk sinyaller gelmeye başladı

RUSYA TÜRKİYE’NİN TARAFINA GEÇTİ

Türkiye’nin NAVTEX ilan etmesi sonrası neye uğradığını şaşıran Yunan yorumculara bir d’arbede Rusya’nın Atina Büyükelçiliği’nden geldi Doğu Akdeniz’de AB ülkelerini arkasına alan Yunanistan’ın p’rovokasyonları karşısında geri adım atmayan Türkiye, geçtiğimiz günlerde bir navtex daha ilan etti. navtex’in Rusya Federasyonunun atış eğitim faaliyeti için ilan edildiği açıklandı.

Yunanistan’dan peş peşe gelen s’kandal açıklamalarının ardından Milli S’avunma Bakanı Hulusi Akar tepki göstererek, Yunan ve onu destekleyen ülkeler için aynen ‘geldikleri gibi giderler’ dedi.

Türkiye’nin Navtex yayınlaması sonrası Yunan yorumcuları ç’ılgına çevirdi. İlana çok sinirlenen yorumculara bir ş’ok dalgasıda Rusya’nın Atina Büyükelçiliği’nden elçiliğinden geldi Sputnik’in sitesinin haberine göre Atina Rus elçiliğin, bunun rutin bir süreç olduğu açıklamalarını iletti. Elçilik Yunan yorumculara, ‘Öfkeli yorumcuları neyin endişelendirdiğini anlamıyoruz’ şeklinde cevap geldi.

RUSYA TAM DESTEK VERİYOR
Türkiye’nin Navtex yayınlaması sonrası, Yunan basınında “Rusya, Türkiye’ye destek için gemilerini gönderiyor” söylentileri geçti. Yunan basının bazı yorumcular atış eğitimin ise Yunan kıta sahanlığında gerçekleşeceğini öne sürerek Rusya’nın Türkiye’ye destek vereceğini iletti Rusya’nın denkleme girmesi Fransızları korkutmaya yetti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.