PTT 2500 PERSONEL ALIMINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

PTT 2500 PERSONEL ALIMINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

PTT 2500 PERSONEL ALIMINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

PTT 2017 Personel alımları kapsamında bin 750 aday için 696 sayılı KHK ile göreve başlama işlemlerini tekrar başlatmıştı.

Geri kalan 2 bin 500 personel alımı ile ilgili adaylara bilgilendirme yaptı. 

Danıştay idari Dava Daireleri Genel Kurulunun 01.06.2017 tarih ve YD itiraz No: 2017/337 sayılı kararı ile PTT AŞ’de Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin “işe alınmada aranacak genel şartlar” başlıklı 9 uncu maddesinin bilinci fıkrasının (ğ) bendinde geçen “Yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak” ibaresinin ve "Giriş sınavları" başlıklı 11 inci maddesinin birinci fıkrasında geçen M... alım yapılacak sayının en fazla dört katma kadar aday sözlü sınava tabi tutulmak üzere çağrılır" ibaresinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiğinden 2017/2 ve 2017/3 personel alımları durdurulmuştur denildi.

Neden 2500 Personel alımı devam ettirilmediğine dair açıklama!

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ite PTT personel alımlarında sınavları tamamlanmış olan adayların atama işlemlerinin geçerli olduğu hükme bağlanmış olup, 2017/3 personel alımına başvuru yapan ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile ilgili olarak, bu adayların sözlü sınavları yapılmadığından ve Kanun Hükmünde Kararnamede bu hususta bir düzenlemeye yer verilmediğinden herhangi bir işlem yapılamamaktadır.

Şirketimizin bundan sonraki personel alımlara, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucundan bağımsız olarak yapılacak olup, personel alımına ilişkin süreç oluşturulduktan sonra 2018 yılı ve müteakip yıllarda personel alımına devam edilecektir. 2017/3 personel alımında başvuru yapan vatandaşlarımızın PTT’nin bundan sonraki personel alımlarına başvurularını bekleriz. Açıklaması yapıldı

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum