POMEM Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı tarihinde değişiklik

POMEM Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı tarihinde değişiklik

POMEM Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı tarihinde değişiklik

19 Ağustos' ta başvuruları sona eren 18. dönem POMEM alımlarında aday değerlendirme ve seçme sınavı işlemlerinin 3-13 Ekim 2016 (09 Ekim 2016 Hariç) tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştu. Polis Akademisi Başkanlığı' nın son duyurusunda bu tarihler 3 Ekim-18 Ekim 2016 olarak güncellendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) polis memuru ihtiyacını karşılama amacıyla 10 bin polis adayı öğrenci alımı yapılacağı, söz konusu alımlarda 9 bin erkek , 1000 kadın polis memuru alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda 8 Ağustos-19 Ağustos tarihleri arasında adayların başvuruları alınmıştı.

Ön başvuruları geçen adaylar şimdi şahsen başvuru ve evrak teslimi ile aday değerlendirme ve seçme sınavlarını beklemekte. Bu süreçte adaylar banka dekontu, diploma fotokopisi, KPSS sonuç belgesi, son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf, yaş düzeltmesi yapanlar için yaş düzeltme belgesi gibi belgelerini hazırlamalılar.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığı' nın internet adresinden öğrenecekler. Adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacak. Bu yüzden internet ilanlarının takip edilmesi hususu adaylar için önem arz ediyor. POMEM' e kabul edilen öğrencilerin aday  olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler polis memuru olarak atanır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.