POLYESTER KONDANSATÖR

POLYESTER KONDANSATÖR

POLYESTER KONDANSATÖR

Kondansatör malzemeleri, elektrik yüklerini kısa bir süreliğine depolamayı sağlayan devre elemanları olarak belirtilmektedir. Kondansatörler için belirtilen sembol ‘C’, birimi de ‘faraddır’. Bu detaylar her ne kadar basit gibi gözükse de aslında pek çok alanda geçerli olan bilgilerdir. Polyester kondansatörler yapısal açıdan 2 iletken levhanın arasına konmuş bir yalıtkandan meydana gelmektedir. İletken levhaların arasında yer alan maddeye, elektriği geçirmeyen anlamında ‘dielektrik’ adı verilmiştir.

Ayrıca kondansatörlerde dielektrik kavram olarak; polyester, mika, metal kağıt, kağıt, tantal ya da seramik gibi malzemeler tercih edilmektedir. Polyester kondansatörlerin yanı sıra tantal ve elektrolitik kondansatörler kutuplu yapıya sahiptir. Bu sebepten dolayı da yalnızca DC ile çalışabilen devrelerde tercih edilebilirler. Kutupsuz olan kondansatörler de AC ya da DC devrelerinde kullanıma uygun nitelikler taşımaktadır. Sizler de bu tür bilgilere sahip olarak bilinçli işlemler yapabilir, http://www.signal.com.tr/urunler-film-kapasitor.html site adresindeki tercihlerde bulunabilir ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Söz konusu olan kondansatörlerin elektrik depolayabilme kapasiteleri; plakaların yüzey kısmındaki alana, plakalar arasında yer alan uzaklığa ve tercih edilen dielektrik maddenin cinsine bağlı olacak şekilde değişmektedir. Polyester kondansatör konusu için gerekli bilgileri edinmeden herhangi bir işleme başlamamanız ideal olacaktır. Ayrıca kondansatörler, elektriği tıpkı piller gibi uzun bir süre depolayamazlar. Herhangi bir devreye bağlı durumda olmasalar bile zaman içerisinde boşaltım yaparlar. Söz konusu olan kondansatörler aslında hassas bir yapıya sahip durumdadır. Bu nedenden dolayı kesinlikle bilgi edinmeden bir işlem yapmamanız gerekir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.