Polat Alemdar ne zaman ölecek?

Polat Alemdar ne zaman ölecek?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde heyecan dorukta. Bir süredir dizide görünmeyen Polat Alemdar önceki bölümde maskeyle geri döndü ve yeniden yüz nakli ameliyatı oldu.

İşte Kurtlar Vadisi Pusu senaristlerinin Zaman gazetesine verdiği diziyle ilgili tüyolar ve Polat Alemdar'la ilgili açıklamalar;

Şimdi gelelim asıl kritik soruya, “Kurtlar Vadisi Polat’sız olur mu?”

Cüneyt Arsan : Polat’sız da olur. Ama gelinen nokta o. Ama Polat’ın yerine bir şey vermek vaadiyle. Polat veliaht sunmak vaadiyle bunu yapabilir.

Bahadır Özdener : Yani o Memati’nin ismi ölüm ya. Maalesef şarklı toplumlarda, doğulu toplumlarda tırnak içerisinde bir ölüm severlik vardır. Ve Kurtlar Vadisi’nin bayrak açtığı şeyler birinci bölümden itibaren budur. ‘Ölüm, ölüm dediğin nedir ki gülüm? Ben senin için yaşamayı göze almışım.’ diye bir mottosu vardır. Ve bunun da en somut simgelerinden bir tanesi, adı ölüm olan ve yaşamayı seven bir karakterdir. Ama maalesef medyamız Memati’yi öldürmeyi seven adam olarak lanse eder. Hayır. Memati yaşamayı seven, hayatın içerisinde bir adam olduğu için adı ölümdür. Böyle bir zıtlıkla, büyük bir metaforla anlatmayı başardık. Ve buradaözellikle ilk konseptte, Raci Bey’in başarısı tartışılmaz. Cüneyt Bey’in de asıl başarısı buradan, bu her zaman başarı formülüdür. Karakterlerle çok büyük kitleleri dinamik tutabilirsiniz, ama bunun üstüne ya da yanına çıkabilme cesaretini göstermiştir. Çünkü senaristler cesur doğar, muhafazakârlaşır. Çünkü kitlelerin esiri olursunuz. Sizi bir çırpıda bir perşembede 40 milyon insan seyrediyorsa 39 milyon sizi kesmeyebilir. Ama yeni konseptin, yeni iddiaların, tırnak içerisinde büyük mefkurenin sizi ayağınızdaki prangalardan kurtarmasına izin verdiniz, bu da benim başarımdır.

C.A. : Şimdi Bahadır orada doğru bir şey söylüyor. Nasırlaşma diye bir şey var, statüko diye bir şey var. Bizim en büyük özelliğimiz farklı ruh hallerimiz var. Raci Bey’in, Bahadır’ın, benim. Birbirimizin yarasına nasır bağladığında bıçak atabilen bir yapımız var. Çünkü körleşme ve demin söyledi ya kırk milyon izliyor ne gereği var yeni bir şey yapmanın? Ama bu nasırlaşmanın göstergesi. O nasırlaşmaya bıçak atmazsanız...

B. Ö.: Çok basit bir şey var, sizi kırk milyon seyrediyorken şimdi 200 milyon seyrediyor. Dünya artık yekpare. Çin’deki bir Türk bu diziyi seyrediyor.

Bu söyledikleriniz Polat’ın diziden ayrılacağı konusunda kamuoyu ikna çalışması mı acaba?

B.Ö. : Şöyle düzelteyim. Necati abinin dizide oynamamak isteme hakkı bizde saklıdır. Çünkü bunu geçen yıl Gürkan’la (Memati) yaşadık. Gürkan kardeşimiz 9 yıl Memati karakterini ete kemiğe büründürdü. Biz ancak onun arzusuna saygı duyduk. 9 yıl boyunca bu diziye ve sevenlerine hizmet etti. Medyun-u şükranız. Bu da şuradan belli ki onun iradesine, onun tercihine saygı duyduk. Bunu Gürkan’a yaptığımız gibi Necati abiye de yapmak yükümlülüğündeyiz. Necati abi derse ki ben başka bir hayatı tercih ediyorum, ben eşimle çoluğumla çocuğumla bir hayat süreceğim, istemiyorum yoruldum; bunları dedi demiyorum, derse diyorum, şüphesiz onun tercihine saygımız var. O yüzden de diyorum ki eğer böyle bir tercihi olur ise, biz anlatmak istediklerimizi bir formülle anlatmaya çalışacağız.

C. A. : Durun daha Polat Alemdar’ı ihtiyarların başkanı yapacağız. Adamın projesi var. O kadar mücadelesi var. Bu mücadelede artık kendi ideolojisini, kendi stratejisini, hem Türkiye hem bölgeye uygulama amacı var. Polat’ın o yaşa ve olgunluğa da geldiğini unutmayalım.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum