Özel Harekat Polis Alımlarında Yaş ve Askerlik Şartı Kaldırılmalıdır

Özel Harekat Polis Alımlarında Yaş ve Askerlik Şartı Kaldırılmalıdır

Özel Harekat Polis Alımlarında Yaş ve Askerlik Şartı Kaldırılmalıdır

Özel Harekat Polisi alımlarında mezuniyet şartı kaldırılmıştır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Özel Harekat Polis alımlarında başka şartlar da gündeme gelmiştir. Adaylarda askerlik ve yaş şartı da aranmaktadır.

Askerlik şartı kaldırılmalıdır çünkü; Özel Harekat Polisi olan adaylar ömür boyu vatanına hizmet edecektir. Özel Harekat Polisleri, vatan hizmetlerini zaten tamamlamış olacaklardır. Bir de önlerine askerlik şartının çıkmış olması, Özel Harekat Polisleri için gereksiz bir hareket olmuştur.

Özel Harekat Polislerinde başka bir şart da yaş sınırı şartıdır. 20 yaşında askere gidip 21 yaşında hizmetini tamamlayan biri 36 ay içerisinde başvuru yapmamışsa, 24 yaşından sonra özel harekat polisi olamamaktadır. Bu çok düşük bir limittir.

Düzenlenilen yeni Kanun Hükmünde Kararname ile askerlik ve yaş şartı alımları engelleyen bir şart olarak vatansever adayların önüne geçmektedir. Yaş şartı kaldırılsın derken buradaki isteğimiz yaş şartının tamamen kaldırılması değil; yaş sınırının 40-45 civarına çekilmesidir.

Vatanını seven kişiler sadece bir yaş şartı yüzünden bu fırsatı kaçırmamalıdır. 35 yaşında olup da vatanını canından çok seven ve uzun yıllardır da polis olmak için asker olmak için can atan kişiler vardır. Gerekli düzenlemeler yapılarak bu kişilerin de önü açılmalı ve vatan korumak gibi kutsal bir görev olan özel harekat polisliğine de vatan sevdalısı olan herkesi devletimiz göreve almalıdır.

Bu kampanyamızın başarıya ulaşması için bu haberi sosyal medyada paylaşınız. Ve BİMER'e bu sorunu iletir başvuru yapınız. BİMERE  ulaşmak için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum