OSYMDEN 2012 KPSS ADAYLARINA UYARI

OSYMDEN 2012 KPSS ADAYLARINA UYARI

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak 2012-KPSS’nin başvuru işlemlerinin 18 Haziran’da başladığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, KPSS için düne kadar toplam 355 bin 46 aday sınav ücretini yatırdı, 174 bin 186 aday ise başvuru işlemini tamamladı.son.jpg

Sınava başvurular, 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü sona erecek. Bu sınava, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın başvuru yapması bekleniyor.

Sınav için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan başvuru süresi uzatılmayacak.

-”Başvuru bilgilerini saklayın”-

”ÖSYM Aday Başvuru İşlemleri Sistemi”nin aynı anda binlerce adayın başvurusunu alabilecek güçlü ve güvenli altyapıya sahip olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Başvurunun son günlerinde yapılan başvurular nedeniyle, başvuru merkezlerindeki yoğunluğun adayın mağduriyetine yol açacak bir durum oluşturmaması için, ortaöğretim mezunu tüm adaylar ilebireysel başvuru hakkı olmayan ön lisans mezunu adayların bir an önce başvuru merkezlerinden başvurularını tamamlamaları, internet üzerinden bireysel başvuru yapacak adayların da en kısasürede başvurularını yapmaları yararlarına olacaktır.

Sınav ücretini yatıran ancak başvuru işlemini tamamlamayan adayların başvuru işlemini en kısazamanda tamamlamaları, sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların ise başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin ”https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tümaşamalarında gerekeceğinden özenle saklamaları çok önemlidir.”

KPSS GÜNDEMİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ SAYFAMIZI BEĞENİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.