ÖSYM KPSS 2016/3 Tecihleri Alınmaya Başlıyor

ÖSYM KPSS 2016/3 Tecihleri Alınmaya Başlıyor

3103 Personel Alımı

11 Nisan 2016 Tarihinde ÖSYM Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre:Tercih yapacakların başvuru kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014- KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır.

Adaylar, tercihlerin ÖSYM internet sitesinde yer alan sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 19 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 19 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır. Adaylar, aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/3 Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzunda ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek pozisyonlar yer almakta olup adayların tercihlerini yaparken kılavuzda yer alan bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI

 KPSS 2016/3 TERCİH KILAVUZU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.