Ordu büyükşehir oluyor

Ordu büyükşehir oluyor

Ordu'nun büyükşehir olmasını öngören teklif, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

 

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, teklifi ''bütünşehir düzenlemesi'' olarak nitelendirerek, bu ve daha önce yapıldığını söylediği bütünşehir yasasının, ülkeyi bağımsız Kürdistan'a götürecek sürecin başlangıcı olduğunu savundu.

Sivas, Elazığ ve Batman'ın merkez nüfuslarının Ordu'dan fazla olduğunu, ancakbu illerin büyükşehir yapılmayacağını kaydeden Erdem, ''Merkez nüfusu 420 bin olan Elazığ'a bu hakkı vermezseniz, yarın Allah huzurunda ne yapacaksınız Köyünün nüfusu fazla diye bir ili büyükşehir yapmak yanlış. Benim ilimin hakkını yiyen bütün bürokratlara haram olsun. İyi bir şey yapıyorsanız ve Elazığ'ı bundan mahrum ediyorsanız Elazığ'ın hakkının size helal olmayacağını söylüyorum'' diye konuştu.

"ÖCALAN ERDOĞAN'IN KANKASI"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, ''Sanal alemde 50 bin Ordulu'yu taşıdıkları için tebrik ediyorum'' dedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun, konuşması sırasında,''Abdullah Öcalan Başbakan'ın kankası olmuş durumda'' sözleri kısa süreli gerginliğe neden oldu. Türkoğlu, ''Bütünşehir yasasının'' terör örgütünün talebi olduğunu öne sürerek, ''Bir AK Parti'li, Başbakan için 'sifon gibi çekin' demişti. Türk milliyetçiliği bir deryadır, onlar ise ancak sifon olabilir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.