ÖMSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı

ÖMSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı

Adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmek için 8 Mart'a kadar tercih yapabilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), tercih kılavuzunu yayınlandı. ÖMSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmek isteyen adaylar 8 Mart'ta kadar tercih yapabilecek.

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca gerçekleştirilen 2012 ÖMSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.
Bu amaçla hazırlanan ''2013-ÖMSS/Kura ile Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu'' ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayınlandı.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek 6 bin 121 kadronun yer aldığı kılavuza göre, adaylar tercihlerini bugünden itibaren 8 Mart tarihinde saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek.

İsteyen adaylar, kılavuzda yer alan ''Tercih Listesi''ni doldurup bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü'ne giderek de yapmış oldukları tercihlerinin 3 lira karşılığında ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından sisteme kaydedilmesini sağlayabilecek. 

''Tercih Listesi''ni doldurmayan adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından tercihleri alınmayacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.