Okullara 47 bin 850 hizmetli ve 9 bin 473 güvenlik görevlisi alınacak.

Okullara 47 bin 850 hizmetli ve 9 bin 473 güvenlik görevlisi alınacak.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Okullara 60 Bin Personel Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Okulların güvenliği ve temizliği odaklı protokol, Toplum Yararına Program kapsamında personel alınmasını öngörüyor. Buna göre okullara 47 bin 850 hizmetli ve 9 bin 473 güvenlik görevlisi alınacak. 

"Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü"nün imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve ilgililer katıldı.

Üç bakanın da hazır bulunduğu protokolde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik sertifikası bulunan 9 bin 473 güvenlik görevlisinin okullarda istihdam edileceğini ifade etti. Ayrıca okulların güvenliği için riskli görülen okullara güvenlik kamerası da takılacağını belirtti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ise Toplum Yararına Program kapsamında 47 bin 850 kişinin hizmetli olarak okullarda istihdam edileceğini bildirerek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıklarımızca toplamda yaklaşık 60 bin kişi okullarımızda görevlendirilecek. Bu protokolle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarının hijyenik ve güvenli şartlarda eğitim alması için önemli bir adım atmış oluyoruz. İnşallah bu adımlarımız eğitim camiamıza, ailelere ve ülkemize hayırlı uğurlu olur." diye konuştu.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum