Okullar Tam Güne Dönüşüyor

Okullar Tam Güne Dönüşüyor

İlkokul ve ortaokulların bağımsız olması ve eğitimde tam güne geçiş için İstanbul İl Milli EğitimMüdürlüğü’de yapılan hazırlıklar tamamlandı.

Geçen yıl tartışmalara neden olan uygulamayla  ilgili  öğrenci  ve velilerin hassasiyetleri dikkate  alınarak  hazırlık yapıldığını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılması planlanan dönüşümü Star’a anlattı. Eğitimde dönüşüm için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Yıldız çalışmalarını şöyle anlattı:  “Geçen dönem bin 400’ e yakın ilköğretim okulundan 450 tanesini dönüşüme tabi tuttuk. Şu an 263 müstakil ilkokul, 160  müstakil ortaokul, 985 ikili öğretim yapan okul ve 141 İmam Hatip ortaokulu var. Yeni  düzenlemeyle  bu yıl sayıları 712 müstakil ilkokul, 493 müstakil ortaokul, 286 ikili öğretim yapan okul ve 156 İmam Hatip ortaokulu olarak planladık. Hedefimiz tam güne geçmeyen okul kalmaması.” 

Hedef 7 bin 400 derslik
İlkokul ve ortaokul olarak ayrılamayan binalarda ise farklı bir dönüşüm uygulanacağını ifade eden Yıldız “Bir okulun 2 km civarında başka okul yoksa bu okulu dönüştürmeyeceğiz. İkili öğretim yapacağız. Sabahçılar ortaokul, öğlenciler ise ilkokul öğrencileri olacak.  İstanbul’da derslik başına ortalama 44 öğrenci düşüyor. Geçtiğimiz yaz dönüşümler için 4 bin 905 yeni derslik açtık. Önümüzdeki dönem için de 7 bin 400 adet derslik açma hedefimiz var’’ dedi.
 
Yanan müdürlük binası eğitim müzesi olacak
Geçtiğimiz Aralık’ta yanan İstanbul İl Milli Eğitim binasında, restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yıldız “Binamız restore edildikten sonra yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılacak. Ama burayı daha çok makam binası olarak kullanacağız, yurt dışı misafirlerimizi ağırlayacağız. Binanın geri kalan kısmını ise eğitim müzesi yapacağız. İl Özel İdare binasının yanında işitme engelliler için bir okul var. Oraya yeni bir bina yapacağız ve ağırlıklı olarak burada faaliyet göstereceğiz’’ dedi.
 
Deprem riski taşıyan okul yok
Muammer Yıldız :”Okullar yüzde 80 oranında depreme dayanıklı hale getirildi. 450 okul güçlendirildi, 250 okul ise yıkılıp yeniden yapıldı. Yüksek risk taşıyan okul kalmadı.’’
İmam hatiplere rekor başvuru
 
“İmam Hatip ortaokulları için geçen yıl 24 bin kapasite belirledik, 28 bin başvuru aldık” diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “İmam Hatip ortaokulları önceden İmam Hatip liselerinin bünyesindeydi. İmam Hatip liseleri müfredatın yanında, iklimlerinden dolayı tercih ediliyor. Bu okullarda disiplin olaylar az yaşanmakta. 4 yıllık müstakil İmam Hatip ortaokulları ihtiyacı karşılayabilecek mi, o iklimi yaşatabilecek mi göreceğiz.’’abbasgüclü


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.