Öksürük ve gribi bitiren süper karışım!

Öksürük ve gribi bitiren süper karışım!

Öksürük ve gribi bitiren süper karışım! Yüzde 50 azaltıyor

Soğuk havaların yüzünü göstermesiyle birlikte solunum yolları hastalıkları ve buna bağlı olarak ortaya çıkan öksürük şikayeti artmaya başladı. Bu dönemde pek çok kişi gribi doğal yollarla yenmenin yollarını araştırıyor. Koronavirüs pandemisinin de devam ettiği bu dönemde başvurulan doğal yollardan biri de bal ve propolis.

Oxford Üniversitesi tarafından piyasadaki antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlanan bal, özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde çok daha etkili oluyor. Peki, propolisin bilinmeyen faydaları nelerdir? Propolis bala nasıl karıştırılır? Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptanan propolis ve bal karışımı tarifini Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy verdi

Kış aylarının başlamasıyla birlikte düşen sıcaklıklar, solunum yolu enfeksiyonlarını da beraberinde getiriyor.

 

 

Uzmanlar mevsim geçişlerinde hastalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yollarından biri de doğal ürünler kullanmaktan geçiyor.

Zengin içeriğiyle doğal gıdalar arasında büyük öneme sahip olan ve piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha etkili olduğu Oxford Üniversitesi tarafından yapılan testler ile ispatlanan bala olan talep giderek artıyor.


Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı 
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde balın çok etkili olduğunu belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, propolis ve bal ile yapılan karışımların çok daha güçlü olduğunun altını çizdi.

Bal Gurmesi Aksoy, "Bal ve arı ürünleri insanların doğada tüketebileceği en kıymetli gıdaların başında geliyor. Oxford Üniversitesi, balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koydu.


Ayca gene araştırmalara göre balın iyileşme sürecini kimi durumlarda 2 güne düşürdüğünü ve öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı.

Balın etkisini daha da artırmak için propolis ile doğru karışım şeklinde tüketilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Bal ve propolis birlikte nasıl doğru kullanılır? 
Aksoy, salgın hastalıklara karşı bal ve propolis karışımının şu şekilde kullanılması gerektiğini söyledi: "Arı ürünlerinden hazırlanacak tüm karışımlarda öncelikle doğal, saf ve katkısız ürünler tercih edilmeli.

Doğallığından emin olduğumuz her bir çorba kaşığı ham bal için yarım çay kaşığı katkısız toz propolis eklenmeli.


Karışımlar hazırlanırken asla metal kaşık kullanılmamalı.milliyet

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.