Öğretmenlerden Serbest Kıyafetle EYLEM

Öğretmenlerden Serbest Kıyafetle EYLEM

Öğretmenler 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kılık kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenler içinde kılık kıyafetin serbest olması talebiyle eylem yapıyor.

Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kılık kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenler içinde kılık kıyafetin serbest olması talebiyle eylem yaptı.mebbb.jpg

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyesi bir grup, Ankara Gazi Çiftliği Anadolu Lisesi önünde "kamuda uygulanan kılık kıyafetdayatması son bulmasını" istedi. "Kamusal alan koca bir yalan", "Başörtüsü takanda değil başörtüsüne takanda sorun var" yazılı dövizler tutan grup, "Yasak varsa direnişte var", "Yasakçı hükümet istemiyoruz", "Başörtüye uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeyi eleştirerek, bugün Türkiye'de derslere serbest kıyafetle gireceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.