Öğretmenler Öğrencileri Taciz Edebilirmiş!

Öğretmenler Öğrencileri Taciz Edebilirmiş!

Dershaneler kapanırsa öğretmenler öğrencilerini taciz edebilirmiş.

 Zaman Gazetesi ve Samanyolu Haber TV‘den tanınan Aksiyon Dergisi yazarı Salih Zengin, dershanelerin kaldırılmasından sonra öğrencilerin özel ders almaya zorlanacağını, özel ders alındığı takdirde de “öğretmenlerin öğrencilerini taciz etme olasılığı”nın ortaya çıkacağını iddia etti.
so.20120824010826.jpg
Zengin, dershanelerin kapanmasıyla birlikte özel ders alma yoluna itilecek öğrencilerin çeşitli sorunlar yaşayacağını, bu sorunların en önemlilerinden birinin de “öğretmenler tarafından fiziksel tacize uğrama” olabileceğini belirtti.

Salih Zengin yazısında “Asıl konuşulmayan ve pek dillendirilmeyen en büyük sıkıntı, çocuğuna özel ders aldıran ailelerde yaşanacak. Nasıl mı? Misal, hiç tanımadığınız bir öğretmen evinize özel derse gelecek ve her an yanlarında bulunamayacağınız için çocuğunuzun zihni ya da fiziki istismara uğramayacağından ne kadar emin olabileceksiniz? Çocuğunuzun başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi var mı?

‘Yuh artık!’ diyebilirsiniz.

Haklısınız, gazetelerin üçüncü sayfalarını okumaktan gözüm kararabiliyor bazen. Kusura bakmayın, taşa çıkan keçinin ağaca çıkan oğlağı oluyor işte, ne yaparsınız…” dedi.

TEPKİ TOPLADI

Dershanelerin “fırsat eşitsizliğine” yol açtığını belirten Zengin, özel ders alınması durumunda ailelerin daha büyük maddi külfete gireceğini de belirtti.

Tartışmayı “dershaneler kapanmasın” noktasına getirebilmek adına özel ders veren öğretmenleri “tacizci” olarak niteleyen Zengin’e tepkiler büyük.

Tüm bir eğitim camiasının özel ders veren öğretmenler üzerinden “zihni ya da fiziki istismarcı” şeklinde karalanmasına sosyal medyada gösterilen tepkiler ise büyüyor. egitimciyiz.com

BUNUN GİBİ HABERLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.