Öğretmene EK ÖDEME MASAMIZDA

Öğretmene EK ÖDEME MASAMIZDA

Eğitim-Bir-Sen Van 2 No'lu (Üniversite), Bitlis ve Muş Şube toplantılarında konuşan Ahmet Özer, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği başta olmak üzere, görevde

yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi; şube müdürü, şef ve memurluğa yükselmek için görevde yükselme sınavının yapılması, genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için, öğretmenlerde olduğu gibi, atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılarak yer değişikliklerinde yaşadıkları keyfiliğin acilen ortadan kaldırılması gerektiğini kaydederek, “Yeni yayımlandığı halde yönetici atama değil, yönetici atamama yönetmeliği olarak adlandırılan yönetmeliğin acilen revize edilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, teşkilat yasası ve 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile yaptığı köklü değişiklikler sonrası yapması gerekenleri, mevzuat güncellemelerini bir türlü yapamamıştır. Ortaya çıkan belirsizlikler, eğitim çalışanlarını zihnen yormakla kalmayıp aynı zamanda onların mağduriyetine de neden olmaktadır. Eğitim çalışanları olarak, sorunların unutturulması adına zamana yayılmasını değil, zamanında çözülmesini bekliyoruz” dedi.
Ek Ödeme
 
666 sayılı KHK ile ‘eşit işe eşit ücret' kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılırken, öğretmen ve öğretim elemanlarının başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödemede kapsam dışı bırakıldığını hatırlatan Özer, ek ödeme taleplerinden vazgeçmediklerini söyleyerek, “Hükümetten alacaklıyız. Ek ödeme konusunu Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme masasına tekrar getireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.