Öğretmen Atamalarıyla İlgili Şok İddia!..

Öğretmen Atamalarıyla İlgili Şok İddia!..

Eğitim-Sen’in iddiasına göre MEB, atama dönemleri dışında bazı kurumlara torpille atama yapıyor.

 
İsteğe bağlı yer değiştirmelerin yanında özür grubu atamalarında da, sadece 10 ilin atamaya açılmasına tepki gösteren Eğitim-Sen öğretmenlerin eş durumu, sağlık, öğrenim durumu özrü gibi nedenlerle atanmasına kısıtlama getirildiğini dile getirerek şok bir iddiayı dile getiri. 
 
Bakanlık kendi koyduğu takvime uymuyor
 
Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, atama sorunu öğretmenlerin kâbusu haline getirildiğine dikkat çekilerek “Geçtiğimiz günlerde il içi atamalarda meydana gelen "teknik" aksaklık ve öğretmenlerin atama beklentileriyle adeta oyun oynanması özensizliğin ve hazırlıksızlığın göstergelerinden biri olmuştur. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı 652 sayılı KHK"nin yayımlanmasının ardından kendi koyduğu atama takvimine uymamış, 2 yıl öğretmenler keyfi olarak mağdur edilmiştir.” İfadeleri kullanıldı. 
 
Torpille atama yapılıyor
 
İl emrine atamaları kaldıran ancak atamalardaki hâlihazırdaki plansız ve hazırlıksız tutumunu sürdüren, bunun yerine her gün öğretmenleri mağdur edecek yeni bir düzenleme ile gündeme gelen Bakanlığın sorunlarını çözmek yerine yeni sorunlar yarattığı iddia edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Örneğin, yıllardır Halk Eğitim Merkezleri"ndeki öğretmenlerimiz adeta bulundukları illere çakılı kalmışlardır. Atama dönemlerinde MEB"in boş kadro göstermemesi nedeniyle mağduriyetleri artmaktadır. Ancak tüm bu sorunlara rağmen, atama dönemleri dışında MEB kayırmacı politikaları nedeniyle buralara atama yapabilmektedir. İş, dönüp dolaşıp "torpil bulma" noktasında kilitlenmekte ve öğretmenlerimizin hakları ayaklar altına alınmaktadır!”,
 
Gazetekamu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum