Öğretmen Adaylarına 3 Ayrı Sınav Geliyor

Öğretmen Adaylarına 3 Ayrı Sınav Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: KPSSden sonra bir sınav daha yapacağız öyle öğretmen ataması yapıp memur kadrolarına atayacağız

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen ataması ile ilgili KPSS sınavın kalkmayacağını belirterek, “Tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız” dedi.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA 3 AYRI SINAV GELİYOR

1- GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR SABAH OTURUMU

2- EĞİTİM BİLİMLERİ - ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU

3- ALAN SINAVI

Dinçer, Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olması nedeniyle imam sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade etti. din.jpg

Dinçer, milletvekillerinin soruları üzerine, öğrencilere dağıtılacak tabletler konusuna da açıklık getirdi. Dinçer, “Fatih Projesi bizim ülkemizde en kapsamlı ve en büyük projelerden birisidir. Türkiye akıllı tahta üretebiliyor mu, tablet bilgisayar üretebiliyor mu, yerli firma var mı. Türkiye’de tablet üretiliyor, yerli firma var ama yerli ürün yok. Bunun ikisini birbirinden ayıralım” dedi.


Atamalarda sınav kalkmıyor
Dinçer, ortada hiçbir şey yokken belirli bir kurumu ve kişileri töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınılmasını istedi. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, “Şu anda mevcut okulların imam yetiştirmek için yeterli olacağı kanaatindeyim. Bir hazırlığımız da yok” dedi.

“Öğretmen ataması ile ilgili sınav kalkacak mı?” diye soru sorulduğunu ifade eden Dinçer, “Hayır kalkmayacak tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız” açıklamasını yaptı.

MEMURLARA HABER.C0M

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum