Öğretmen Adayının bakanla ilginç Diyaloğu

Öğretmen Adayının bakanla ilginç Diyaloğu

TEKNİK VE MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU BİR ÖĞRETMEN ADAYI BAKAN BİNALİ YILDIRIM VE DANIŞMANIYLA İLGİNÇ BİR GÖRÜŞME YAPTI.

 İŞTE ÖĞRETMEN ADAYININ AĞZINDAN YAŞANAN AYAKÜSTÜ GÖRÜŞME

okuyucuuuu.jpg

Arkadaşlar bugün Bakan Binali YILDIRIM bir hastanenin temel atma töreni için İzmir'deydi, törene gittim ve bakanla tören alanına ilk geldiğinde gazetecilerin arasından sıyrılıp tokalaştım ve Teknik Öğretmen olduğumu törenden sonra ayak üstü 5 dk görüşmek istediğimi söyledim, bakan tamam sen danışmanım Cabir beyle bir görüş dedi... Görüştüm, danışmana durumu anlattım, bakanla ayak üstü 5 dk görüşmek istediğimi söyledim, zor olduğunu ama kendisine verdiğim dosyayı kesinlikle bakana ulaştıracağını söyledi! Ben danışmanın dibinden ayrılmadım ve görüşme talebimde sürekli ısrar ettim, aksi danışman 13 yıldır çözülmüyor 13 dakika da mı çözülecek dedi, evet belki de! Yoksa siz bakanınıza güvenmiyor musunuz?! dedim, yüzü ekşidi, tamam ama söz vermiyorum dedi, törenden sonra ise çamura yattı ama mutlaka bu dosyayı bakana vereceğim dedi kartını verdi ve gitti... Danışman gittikten sonra bir bir kaç basın mensubunun (Star, Yenigün) beni danışmanla ateşli bir diyalog içinde görüp önümü keserek durum hakkında sorular sordular, anlattım ve telefon numara mı alıp, numaralarını verdiler ve yine başbakana hitaben yazdığım mektubun bir örneğini de onlara verdim... Danışmana verdiğim dosyada başbakana hitaben yazdığım aşağıdaki mektup, 18 Kasım Eylemi'nde ki basın açıklaması ve Teknik/Mesleki Öğretmenlerin sorunlarının çözümüne dair maddeler halinde ki metin vardı...www.memurlarahaber.com
 
İşte yazdığım mektup:
 www.memurlarahaber.com
"Sayın Başbakanımıza,
 
Bizler “28 Şubat” sürecinin, bugün itibariyle sayıları 80 bini bulmuş, 13 yıldır görmezden gelinen, asıl mağdurları Teknik/Mesleki Öğretmenleriz. Teknik/Mesleki Öğretmenler bir ülkenin üretim temelini oluşturan şahıslardır; çağdaş, üretime dayalı gelişmiş ülkeler Mesleki Eğitim olmadan düşünülemezken enteresandır ki bu ülkede 13 yıldır düşünülmüyoruz hatta vahim ve elzemdir ki yok sayılıyoruz! KPSS’den aldığımız 80 üstü puanlarla bırakın 3 basamaklı kontenjan sayılarını bazı dallara 2 basamaklı kontenjan sayıları bile verilmediği için atanamıyoruz! Mevcut kanunda (3795) yer almasına rağmen bazı kurumların keyfiyeti sebebiyle Mühendislik Tamamlama eğitimi alamıyoruz! Kamuda ve Özel Sektörde “Teknisyen” ünvanıyla çalıştırılıyoruz! Halk/Mesleki Eğitim Merkezlerinde bile yerimize “Usta Öğreticiler” çalıştırılıyor! Bu mağduriyeti 13 yıldır kimse görmüyor/duymuyor/dinlemiyor ve kimse bu mağduriyetin; tabiri caizse bir “soykırıma” dönüşmemesi adına olumlu bir eylemde bulunmuyor! Biliyoruz ki 13 yıllık bu haksızlıktan ayrıntılı bir şekilde haberdar değilsiniz ama istiyoruz ki haberiniz olan her mağduriyeti çözüme kavuşturduğunuz gibi 80 bin Teknik/Mesleki Öğretmenin mağduriyetini de size gönülden yazılmış bu mektupla mutlu bir sona kavuşturun.
 
Sayın Başbakanım, Siz’in de pekala bildiğiniz üzere “Geç gelen adalet, adaletsizliktir” fakat öyle bir durumdayız ki adaletin yerini bulmasından başka bir şeyi şuan da umursamıyoruz/umursayamıyoruz. Temennimiz, biz Teknik/Mesleki Öğretmenleri temsil eden 5-6 kişilik bir grup aracılığıyla Siz’inle 10 dakikalık bir görüşme olanağını bize tanımanız ve bu yolla mağduriyetimizi ağzımızdan dinlemeniz. Bu mektup elinize geçtiği anda şüphesiz ki “büyük” kelimesinin anlatmaya yetmediği bu haksızlığa kayıtsız kalmayacaksınız. 13 yıldır mağdur edilen 80 bin Teknik/Mesleki Öğretmenden selamlar, esenlikle kalın.

 ATAMASI yapılmamış!
ÜNVANı verilmemiş!
MÜH. TAMAMLAMA hakkı kullandırılmayan!
 Teknik Öğretmen Hakları Derneği Temsilcisi
 Teknik Öğretmen  Kadir KIRIK" MEMURLARAHABER.COM

BUNUN GİBİ HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum