Öğrenim , Sağlık ,Eş durumu Atamaları ne Zaman?

Öğrenim , Sağlık ,Eş durumu Atamaları ne Zaman?

21 Temmuz 2012 Tarihinde Yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişikliklerine Göre henüz hangi özür gruplarında tayinlerin yapılıp yapılmayacağı bir kesinlik kazanmış değil.

 Anlaşılan, MEB yetkilileri bunu son ana kadar saklamakta karalarını vermişler.Umarız Eş, sağlık ve öğrenim ve diğer özür gruplarında atamalar eksiksiz bir şekilde yapılır.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER , 10.02.2012 Cuma günü CNN Türk"te katıldığı “Eğrisi Doğrusu” programında , kendisine yöneltilen “2012 Yaz tatilinde Öğrenim Özrü Tayinlerinin Yapılması ” ile ilgili soruya net bir cevap vermişti.
 
Bakan , öğretmenlerin yüksek lisans gerekçesiyle tayinleri suistimal ettiğini belirterek bundan sonra öğrenim özrü tayinlerine izin vermeyeceğini belirtmişti. Dinçer, yüksek lisans yapacak olan öğretmenlere “Kendi bulunduğunuz ilde yüksek lisans ya
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen özür durumu atamalarını yeni baştan düzenliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında eşi öğretmen olarak görev yapanların atanmalarında, öğretmen ihtiyacı olan bölgeler dikkate alınacak. Tüm bunlara rağmen ailesinden ayrılmak istemeyen öğretmenlere ücretsiz izin çıkma hakkı da getirildi.so.jpg
 
Milli Eğitim Bakanlığı"ndan yapılan açıklamaya göre;
 
Her yıl 30 bin öğretmen eş durumundan ya da başka sebeplerle il ve ilçe değişikliği yapıyor. Yapılan yeni düzenleme, memur olan öğretmen eşlerinin de tayinlerine bir düzenleme getirmiş oluyor.
 
Özür eş durumu atamalarının 2012 Eylül ayında yapılması bekleniyor.
 
Aralık 2011′de yapılan ve çok tartışılan özür grubu atamalarından sonra gözler 2012 Ağustos ya da Eylül ayında yapılacak özür durumu atamalarına çevrilmiş durumda.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameye göre özür durumu atamaları artık sadece yaz tatillerinde yapılabilecek. Ancak atamaların eylül mü yoksa ağustos ayında mı yapılacağı henüz bir netlik kazanmadı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Aralık 2011 eş durumu atama kılavuzunda Eylül ayında ayında yapılacağı yazmaktaydı. Ayrıca , özellikle 5 Eylül 2011′de göreve başlayan öğretmenler tarafından MEB"e özür grubu atamalarının kendilerini de kapsayacağı bir tarih olan Eylül 2012′de yapılmasını istemekteler...memurlarbiz

ATAMALARI KAÇIRMAMAK İÇİN MEMURLARA HABER.COM RESMİ FACEBOOK SAYFASI TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.