'Öğrenciler uzun saçlı okula gidebilecek'

'Öğrenciler uzun saçlı okula gidebilecek'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakımlı ve temiz olmak şartıyla öğrencilerin saçlarını uzatabileceğini söyledi.

dincer.jpg

Milli Eğitim Bakanı, "Türkiye'de otoriter yapıdan demokrasiye doğru ilerleyen süreç içerisinde biz de eğitim sisteminde demokratikleşme yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Eğitim sistemimizde buna paralel olarak esneklik sağlamaya, biraz zenginleştirmeye, çeşitlendirmeye çalışıyorduk hatırlarsanız."

Siz temel değerler olarak demokratikleşiyorken otoriter bir anlayışı sembolize eden tek tip elbiseyi uygulamaya devam ettiğinizde, bu birbiriyle çok uyumlu görünmüyordu."

"Tabi bunun dışında istisnalar var, bunları belirledik. Mesela lise çağındaki çocuklarımız sakal ve bıyık bırakamayacak, kızlarımız makyaj yapamayacak. Zaten bunlar önceki yönetmeliklerde de vardı. Yine kızlarımız diz üstü veya derin yırtmaçlı etek, vücut hatlarını belli eden tayt veya şeffaf elbiseler giyemeyecekler."

"Önlük artık şehirlerde çok kullanılmıyor. Daha çok kırsal çevrelerde kullanılıyor. Bu, o bölgede veli için zaten maliyet demek. Şehir merkezlerinde ise daha çok okul forması var. Sizler de biliyorsunuz okul yönetimi belirli bir mağazayla belirli bir ücret üzerinden anlaşıyor ve velileri oraya yönlendiriyorlar. Bu da ciddi bir maliyeti beraberinde getiriyor. Halbuki çocuklar günlük kıyafetlerini giyip geldiklerinde bu maliyet olmayacak."

"Eğer kıyafetler okul dışında sorun olmuyorsa okulda da olmayacak diyorum. Başlangıçta yadırganabilir ancak zaman içinde alışılacağını düşünüyorum."

 "Tartışmaların mevcut statükoya çok alışmış olmamızdan ve alışkanlıklarımızı terketmenin verdiği tedirginlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni uygulamayla birlikte bu endişeler ortadan kalkar umarım."

Okullarda başörtüsünün serbest olmasına ilişkin ise Dinçer, "Kur'an-ı Kerim derslerinde başörtüsü takılabileceğine yönelik bir düzenleme yaptık. İleride neler olur, o konuda birşey söylemem zor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.