Öcalan Pervin Buldan'a imza vermiş

Öcalan Pervin Buldan'a imza vermiş

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İmralı'ya gidiş sürecini ve orada yaşadıklarını ilk defa Dicle Haber Ajansı'ndan Alper Atalay'a anlattı.

 Pervin Buldan'ın açıklamaları arasında en çok dikkat çeken ayrıntı ise Öcalan'dan aldığı imzaydı..
2 saatlik görüşmenin sonunda biz ve MİT yetkilisi ayağa kalktık ben 'Size ait bir şey almak istiyorum' diye sordum. Etrafına ve masaya baktı 'Size bir kalem verebilirim' dedi. Ama sonra 'Size kalem verebilirim, ama ben daha sonra yetkili ile kalıp yazı yazacağım. Peki nasıl yapacağım' diye sordu. MİT görevlisi araya girdi 'Siz kaleminizi verin ben size veririm' dedi. Kalemi elime verdi sonra tekrar aldı. 'Kalemle birlikte sana bir şey imzalayalım' dedi. Ben de elimde not kağıtlarım vardı onlardan birisini verdim. Boş bir kağıda 'Sevgi ve saygılarımla Abdullah Öcalan' yazdı ve imzaladı.
Tabi daha sonra diğer arkadaşlar "Biz de isteriz" dediler. Onlar da kağıt verdiler. Onlara da kısa bir not yazıp imzalayıp verdi. Ben giderken kendisine tespih ve dolma kalem ile tükenmez kalemden oluşan takım götürmüştüm. Cezaevi yetkililerin bunları kendilerinin vereceğini söylediler ve aldılar. Sırrı Süreyya Önder'in kitaplarını da idare aldı. Cezaevi müdürü, kontrol ettikten sonra kendisinin vereceğini söyledi. Ben çıkarken, 'Size bir tespih ve kalem getirdim'dedim. O da başıyla onayladı. 'Bir daha görüşmek üzere güle güle' dedi ve İmralı Adası'ndan ayrıldık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.