NABİ AVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

NABİ AVCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün saat 11.00'da Haberturk TV televizyonunun özel konuğu oldu.Nabi AVCI öğretmen atamaları,norm fazlası olan öğretmenler,Cizre ve Silopi'deki sorunlar üzerine açıklamalarda bulundu.
 
 
Bakan Avcı, Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının yapılacağını ve Mart ayında yeni atanan öğretmenlerin göreve başlayacaklarını açıkladı.
Bakan Avcı en çok İngilizce, Matematik, Din Kültürü ve Rehber öğretmen alanında öğretmen ihtiyaçlarının çok fazla olduğunu açıkladı. Avcı, ayrıca özellikle doğu illerinde Sınıf öğretmeni ihtiyacının çok fazla olduğunu açıkladı.
 
 Atamaların branşlarla ilgili öğretmen ihtiyaçlarına göre yapılacağını açıklayan Avcı, hangi alanda çok öğretmen açığı varsa o alandan çok atama yapılacağını belirtti. Bakan, bir branşta atama bekleyen öğretmen sayısının değil MEB'in ihtiyacı olan öğretmen sayısının atamasının yapılacağını belirtti ve bekleyen sayısının öneminin olmadığını ifade etti. Avcı, ayrıca atamalar için kontenjanların henüz dağıtılmadığını da ekledi.
 
Avcı, ayrıca sahte diploma ile 50-60 civarında öğretmenin MEB'de öğretmenlik yaptığını ve tespit ettiklerini belirtti. Bu konuda geriye dönük çalıştıklarını ve Üniversitelerle irtibat halinde olduklarını aktaran bakan Avcı, soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Bakan Avcı, bu sahtecilik çetesinin Şubat atamalarında öğretmen adaylarına musallat olacaklarını belirterek öğretmen adaylarını uyardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.