Milyonlarca gencin borcu silindi

Milyonlarca gencin borcu silindi

Milyonlarca gencin borcu silindi

Nisan ayında çıkarılan torba kanun ile 25 yaşını geçmemiş olan 5,5 milyon gencin yaklaşık 5 milyar liralık Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu silindi. 25 Nisan 2016 tarihine kadar olan borçların silinmesinin yanı sıra yeni mezun olan gençlerin GSS primlerini de 2 yıl boyunca devlet karşılayacak. Liseden mezun olan gençlerin 20 yaşını, üniversiteden mezun olan gençlerin ise 25 yaşını geçmemek şartıyla GSS primlerini devlet ödeyecek.

GSS borcu affı da diyebileceğimiz bu durum milyonlarca genci mutlu etti. SGK GSS Daire Başkanı Uğur Ünalan, saha çalışmaları kapsamında Mersin’de yaptığı açıklamalarda milyonlarca genci sevindiren açıklamalarda bulundu. Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğündeki incelemelerinde yanındaki heyet tarafından kamu personeline güncel mevzuat ve programlar hakkında eğitim verdirdi. Çalışan personelin ve ayrıca vatandaşların görüş ve önerilerini de dinledi.

 Uğur Ünalan, 6663 sayılı Kanunla da liseden mezun olan gençlerin 20 yaşını, üniversiteden mezun olanların ise 25 yaşının geçmemek şartıyla mezun oldukları tarihten itibaren prim borçlarına bakılmaksızın sağlık hizmetlerinden faydalandırılmaya başlandığını kaydetti.

GSS prim borçlarınızın olup olmadığını e-Devlet üzerinden SGK biriminden öğrenebilirsiniz. GSS prim borcunuzu e-Devlet üzerinden öğrenmek için TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.