Milli Eğitim Bakanlığı son dakika

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞİN DETAYLARINI PAYLAŞTI!

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitimin detaylarını anlattı. Sadece 1 sınıfların okulla bağ kurmaları için ilk hafta 1 gün, 2. hafta da 2 gün okula gideceğini söyleyen Bakan Selçuk, velilerin rızası dahilinde okula gelmeyen öğrenci de devamsız sayılmayacak

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yapıldı. Yüz yüze eğitimin 21 Eylül olarak belirlendiğini hatırlatan Bakan Selçuk, “21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece -hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz’ şeklinde konuştu.

“Salgın sürecinin en başından bu yana dünyayı izliyoruz” diye devam eden Bakan, “Hepinizin bildiği gibi, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor, bu kararları en doğru şekilde uygulama yoluna gidiyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yanayız” ifadelerini kullandı.

“VELİ İSTERSE GÖNDERİR”
Yüz yüze eğitime geçisin 21  Eylül olarak belirlediğini hatırlatan Selçuk, “Yüz yüze eğitim öğretime sadece -hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız. 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz. Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.