MHP’li vekil Sefer Aycan

MHP’li vekil Sefer Aycan

TARİH VERDİ! "GÜNLÜK VAKA SAYISININ 100'ÜN ALTINA İNMESİNİ BEKLİYORUZ

Son 2 aydır Türkiye koronavirüsü salgını ile mücadele verirken aldığı tedbirlerle virüsü yenmeye çalışıyor. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, flaş koronavirüsü açıklamalarında bulundu.

“VAKA SAYILARINDA TEKRAR YÜKSELME GÖSTEREBİLİR”
Önlemler sayesinde iyi gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Aycan, “İyi belirteler var ancak, tedbirlerin devam etmesi gerekiyor. Her şey bitmiş değil. Maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmeden devam edersek, Allah korusun tekrar vaka yükselmeleri görülebilir. Vaka sayıları henüz sıfırlanmadı. Sıfırlansa bile vakalar dünyada olmaya devam edecek” diye konuştu.

Aycan, çok sayıda sağlık personelinin bu virüsten dolayı hastalandığını ve ölümler yaşandığını belirterek, onları sadece alkışlamanın yetmediğini bildirdi. Aycan, “Hala bu vakalar, ölümler ne olarak tanımlanacak net değil. Bir meslek hastalığı, iş kazası olarak tanımlanacak mı? Bu çok önemli. Çünkü tazminat alabilecekler mi? Ne statü tanıyacağız. Hastalanan ve ölen sağlık çalışanlarına mesleki tazminat vermemiz lazım. İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanunu buna müsait aslında” ifadelerini kullandı.
 
Aycan ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın personel alımına devam etmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.