Meteorolojiden şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteorolojiden şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteorolojiden şiddetli yağış ve sel uyarısı

Meteorolojiden Ordu için şiddetli yağış ve sel uyarısı. Yağışların yoğun olarak devam ettiği bölgede bazı belediyeler meydana gelebilecek sel ve  heyelanlara karşı dikkatli olmaları yönünde anons yaptı. Ordu'da sel dolayısıyla hasarın oluştuğu İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde 53 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

 
Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Samsun 10. Bölge  Müdürlüğünden alınan meteorolojik veriler paylaşıldı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İlimizin iç kesimlerinde (Çaybaşı, İkizce, Kumru, Akkuş, Korgan)  devam etmekte olan sağanak yağışların, bu gece saatlerine kadar devam etmesi  beklendiğinden, şiddetli yağışlar nedeniyle toprağın da doygun olduğu göz önünde  bulundurularak, yukarı kesimlerde meydana gelecek yağışların kıyı ilçelerini  (Ünye, Fatsa) etkileyebileceği göz önünde bulundurularak yaşanabilecek  olumsuzluklara (ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında  kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı, dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
 
Açıklamada, vatandaşların ve ilgili kurumların meteorolojik uyarıyı  dikkate almaları istendi.
 
BELEDİYELER BU ANONSU YAPIYOR
 
Yağışların yoğun olarak devam ettiği bölgede bazı belediyeler meydana gelebilecek sel ve  heyelanlara karşı dikkatli olmaları yönünde anons yaptı. Öte yandan Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, yüksek kesimlerde etkili olan yağışın yol açtığı hasarın tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.