Memurlara ve TSK Personeline Odenecek Tayin Miktarı Ne Kadar

Memurlara ve TSK Personeline Odenecek Tayin Miktarı Ne Kadar

Memurlara ve TSK Personeline Odenecek Tayin Miktarı Ne Kadar

Heryıl bütçe kanunu ile belirlenen gösterge rakamının, ilgili dönem için geçerli olan aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödenen Tayın Bedelinden kimlerin yararlanacağı ise 2155 sayılı “Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun” ile belirlenmiştir.

Ayrıca tayın bedelinin verilme şekli ve aylık miktarlarının hesaplanmasına ilişkin usullere “Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesine Ait Yönetmelik”te yer veilmiştir.

 

Aynı personelin hem “yiyecek yardımı” ve hem de “tayın bedeli”nden birlikte yararlanması mümkün olmazken, Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekât ve çevik kuvvet birimlerinde çalışanlar ile bunlarla birlikte görev ve harekâta katılan diğer personel, tayın bedelinden yararlanırken aynı zamanda yiyecek yardımından da yararlanabiliyor.

Tayın bedeli alabilenler

Mevcut belirlemelere göre, (2018 yılının ikinci yarısında) aşağıda sayılan personel Tayın Bedelinden yararlanabiliyor.

**Emniyet Genel Müdürlüğünün her sınıftaki personeli.

**Gümrük muhafaza merkez ve il kuruluşlarındaki muhafaza ve muamele sınıfı kadrolarındaki memurlara ve muhafaza teşkilatında görevli gemi adamları.

**Orman Muhafaza Memurları ve bunlara refakat eden şoförler.

**Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlardan, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinden yararlanama imkânı olmayanlar.

**T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi emrinde posta başdağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapanlardan, merkez nüfusu 35.000’i aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenler.

**Milli Savunma Bakanlığı bütçesine bağlı kadrolardaki subay, askeri memur, astsubay, uzman çavuş, sivil memur ve yardımcı hizmetler personeli.

**Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kıt'a ve kurumlarında görevli Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü personeli.

**Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarındaki; subay, askeri memur, astsubay, uzman jandarma çavuş, sivil memur ve yardımcı hizmetler personeli ile Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşlarında görevli Hazine ve Maliye Bakanlığı personeli.

**Milli İstihbarat Teşkilatında görevli sivil memurlar.

Tayın bedelinin aylık miktarı

Kamu görevlilerinden bazılarına maaşlarıyla birlikte her ay ödenen tayın bedelinin aylık miktarının üst sınırı bütçe kanunlarıyla belirlenirken, bu miktarı aşmamak üzere ilgili personele ne kadar ödeme yapılacağı ise Ankara mahalli rayici esas alınmak suretiyle belirlenmektedir.

Buna göre, 2018 yılı için tayın bedeline ilişkin gösterge 2100 olarak belirlenmiş olduğundan, yılın ikinci yarısı için geçerli olan maaş katsayısı ile bu göstergenin çarpımı suretiyle tayın bedelinin tavan miktarı belirlenmektedir.

Tayın bedeli ödemelerinden damga vergisi kesintisi de yapıldığından, kapsamdaki personele 2018 yılının ikinci yarısında aylık net “246 TL” tayın bedeli ödenebilmektedir.
memurunyeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.