Memura Darbe Üstüne Darbe!

Memura Darbe Üstüne Darbe!

HÜKÜMET 47 yıllık 657 sayılı kanunu değiştirmek için düğmeye bastı. Yasa iktidarın istediği gibi geçerse, memur olmak daha da zorlaşacak.

HÜKÜMET 47 yıllık 657 sayılı kanunu değiştirmek için düğmeye bastı. Yasa iktidarın istediği gibi geçerse, memur olmak daha da zorlaşacak. KPSS'yi kazanan aday, asil memur olmak için bir sınava daha girmek zorunda kalacak.
 
AMİR NE DERSEtay.jpg
 
Düşük maaşına rağmen "İş ve ödeme garantisi" nedeniyle tercih edilen memurluk, bu vasfını da kaybedecek. Sicil amirinin "Gözünün üzerinde kaşı var" diye vereceği bir raporla, memur kapının önüne konulacak. ? Haberi 5'te657 sayılı yasa gidiyor Memur diken üzerinde oturuyor Türk Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, "Hazırlanan tasarı memur güvencesini ortadan kaldırıyor. Devlet memurluğu bitecek. İşler ise zor yürüyecek" dedi
 
HÜKÜMET 47 yıllık 657 Sayılı Devlet memuru Kanunu'nu değiştirmek için kolları sıvadı.
 
Hazırlığı süren tasarıya göre memurlar KPSS'm kazandıktan soma çalışmaya başlayacak. Daha sonra ikinci bir sınava daha girecek. Eğer onu kazanırsa asil memur olarak çalışmasını sürdürecek. Bunun yamnda devlet memurluğundaki 'ömür boyu iş garantisi' anlayışına son verileceği ifade ediliyor. Bu arada müdür ve amirler vereceği raroplarla memurun sicilinin bozulmasına hatta işinden olmasına neden olacağı ifade ediliyor. Ancak bu değişiklik iddiaları memurun diken üzerinde oturmasına yolaçtı. Bunun memurun gelecek güvencesinin yok olmasına ve memurluk hayatının amirinin iki dudağı arasında olacağı ifade edildi.
 
PARTİ MEMURU OLUR
 
Türk Kamu-Sen Başkam İsmail Koncuk böyle bir yasanın memurun güvencesini ortadan kaldıracağım belirtip, "Kamuda çalışan memurların devlet koruması vardır. Gelen iktidarlar kendi fikir yapısına uymayanları kolay kolay işten atamaz. Müdürleri ise işine son veremez. Ancak yeni hazırlanan tasan hükümetlere bu imkanları veriyor. Eğer tasan yasalaşırsa memur istediği kadar çalışkan olsun gelen hükümet kendi fikir yapısına uymayam işine son verebilecek. Tabii buradajanskamu müdür ve amirleri işten 1 çıkarmalarda önemli rol oynayacak. Bu nedenle Ömür boyu iş garantisi uygulamasına son verilmek istenmesi devlet memurluğunu bitirir. Bunun yerine parti memurlan gelir. Bu da tehlikelidir. Çünkü memur partilerin değil devletin memurudur. Devamlı memur değiştirirseniz işler yavaşlar memur korku içinde çalışır"diye iddiada bulundu.
 
ELİNDEN ALINABİLİR
 
Koncuk memur tarifinin Anayasa'da yapıldığım belirtip, "Anayasa'da 'Devlet asli işlerim devlet memuru eliyle yaptınr' maddesi yer alıyor. Eğer memurun gelecek güvencesiyle ortadan kaldırılmak istenirse her türlü yasal hakkımızı kullanırız. Böyle bir çalışma varsa gelsinler önce bizimle görüşsünler"dedi. Koncuk, "Yeni sistemle bir memur sabah işe gittiğinde iş güvencesinin elinden alalmacağmı görebilir"diye konuştu. Koncuk devlette 2 milyon 600 bin memurun görev yaptığım şu anda ise 151 bin sözleşmeli 45 bin de 4/C'li memur bulunduğunu söyledi. Koncuk bu arada bayram öncesi memur ve emekilye bayram ikramiyesi isteğini de tekrarladı.
  GÜNEŞ/ Ekonomi SERVİSİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum