Memur Alımında Sınırlar Kalkıyor

Memur Alımında Sınırlar Kalkıyor

Memur Alımında Sınırlar Kalkıyor


FETÖ yapılanması Türkiye’ye darbe yapmak isterken en büyük darbeyi kendine yaptı. Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ yapılanmasını destekleyen bütün çalışanların görevlerine son verildi. Hal böyle olunca FETÖ’nün finansal kaynakları da birer birer çöktü. Devletimiz, gerekli olan temizliği yapmaya devam ediyor bir yandan da bu boşalan kadroların nasıl doldurulacağı hakkında temeller atılıyor.

Yapılacak alımlarda kadro kısıtlaması kaldırıldı. Öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı’ na göre sıralanan adaylar sözlü mülakata da tabi tutulacak. Ardından devletin boşalan kadrolarına memur alımı başlayacak. Memuriyetten atılanlara zaten geri dönüş hakkı olmayacak.

Devlet, halkına en iyi hizmeti verebilmesi için ne kadar personel açığı varsa hepsini tamamlayacaktır. Kadro kısıtlamasının kaldırılması da hizmetin temelinde yatan önemli değişimlerden biridir. Yıl başında bütçede 97 bin memur alımı düşünülmüştü. Hatta bu 97 binin büyük çoğunluğu da işlerine sahip oldu.

Yapılan değişiklikle boşalan kadrolar için yeniden bir alım yapılacak ve bu alımlarda sadece Bakanlar Kurulu’nun onayı yeterli olacak. Kaç kişinin işe alınacağı ise kurumların ihtiyacına göre belirlenecek. Örneğin en çok alım yapılması öngörülen kurum  Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Yine en çok alım yapılacak kurumlar şu şekilde : “Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı, Emniyet ve Diyanet”. Bu alımlarda en önemli etken sicil incelemesidir.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.