Mazlumder: 29 Ekim Yasakları Provokasyondur

Mazlumder: 29 Ekim Yasakları Provokasyondur

Ankara’da 40'a yakın sivil toplum kuruluşunun yapmak istediği "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne polis müdahalesine Mazlumder'den de tepki geldi.

halkın yapmak istediği Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına müdahale Mazlumder tarafından kınandı.

Ankara’da 40'a yakın sivil toplum kuruluşunun yapmak istediği "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne polis müdahalesine Mazlumder'den de tepki geldi.

Mazlumder yetkililerinin gözlemci olarak katıldıkları “Cumhuriyet Yürüyüşü” eyleminde, Vali yasağına rağmen, anayasal haklarını kullanmak üzere grubun toplandığı ve 1. Meclis önünden Anıtkabir’e doğru yürümek isteyen kalabalığa polisin müdahale ettiği ifade edildi.

"ENGELLEMELERİN KENDİSİ PROVOKASYON"
Mazlum-Der Ankara Şube Sekreteri Üzeyir Yiğit tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğin provokasyon olacağı ihtimalleri ile yürüyüşü yasaklaması, devletin ifade özgürlüğünü korumak adına yeterli önlemi alamayacağı acziyetinin göstergesidir. Ayrıca, son dönemde çok sayıda gösteri ve yürüyüş, provokasyon ihtimalleri dillendirilerek engellenmekte olup, bu lüzumu belirterek gelen engellemeler bizatihi provokasyona sebep olmaktadır" denildi.

Yiğit, ifade hürriyetinin birer kullanım şekli olan kitlesel basın açıklamaları, toplantı, gösteri ve protestoların toplumsal gelişmeyi sağlayacak önemli araçlardan olduğunu belirtti. "Bu araçların sürekli kullanılamaz hale getirilmesi kabul edilemez" dedi.

Yiğit açıklamasını, "Mazlumder olarak, sivil toplumun gerçekleştirdiği barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ifade özgürlüklerini kullanma haklarının yanında olduğumuzu belirtiyor, mülki amirlerce gelen yasakların ve polis müdahalelerinin devletin acziyetini gösterdiğini ve bu uygulamalara son verilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz" diyerek sonlandırdı.yurt


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.