Marketlere gidenler dikkat: Ceza kesildi!

Marketlere gidenler dikkat: Ceza kesildi!

Sokağa çıkma kısıtlamasında marketlere gidenler dikkat: Ceza kesildi!

Türkiye’de corona virüsü ile mücadele kapsamında hafta sonları tüm gün olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Kısıtlama saatlerinde ise vatandaşlar evlerine en yakın marketlere giderek ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ancak vatandaşlar bu durumu bazen kullanabiliyorlar. Bu nedenle açıklamalarda bulunan Bakan Soylu ‘Bakkala, markete gidiyorum’ deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bu hakka girmektir” demişti. Bugün ise Edirne’de evinden uzak bir markete giden gence cezai işlem uygulandı.

Kısıtlamaya uymayanlara 3 bin 150 TL ceza kesildi


Pandemi nedeniyle bu hafta 23-24-25 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Vaka sayılarının artması ile beraber ise illerde denetim de arttırıldı. Edirne’de polis tarafından Ayşekadın semtinde oturan ancak Kaleiçi’ne market alışverişi için giden gence cezai işlem uygulandığı öğrenildi.


 
İlde kolluk kuvvetleri maske takmayanlara 900 lira, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara ise 3 bin 150 lira ceza uyguladı.

Kısıtlama saatlerinde market alışverişini bahane ederek gezen vatandaşlar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce açıklamalarda bulunmuş ve “’Bakkala, markete gidiyorum’ deyip tüm şehri gezmeye kalkan olursa buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bu hakka girmektir.” İfadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.