LYS sonuçları açıklandı - En Başarılı İller

LYS sonuçları açıklandı - En Başarılı İller

2012 LYS sonuçları açıklandı - En Başarılı İller

tıklayınız

Sonuçlara göre, MF-1 ve MF-4 puan türlerinde Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun birinci olurken; Niğde Fen Lisesi'nden Tamer Taşkıran MF-2 ve MF-3 puan türlerinde birinci oldu.

TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi'nden Fatih Mehmet Adanır birinci olurken, TS-1 ve TS-2 puan türlerinde İstanbul Galatasaray Lisesi'nden İhsan Can Argon ilk sırada yer aldı.

Dil-1 puan türünde Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Cengiz Kaan Aköz, Galatasaray Lisesi'nden Dilara Aykanat ve İstanbul Lisesi'nden Merve Özperk birinciliği paylaştılar.

Dil-2 puan türünde Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Cengiz Kaan Aköz, Galatasaray Lisesi'nden Rengim Aykan Öztürk ve İstanbul Lisesi'nden Gökçe Sarar birinci oldular.

Dil-3 puan türünde ise Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Mehmet Fatih Çamlı, Galatasaray Lisesi'nden Rengim Aykan Öztürk ve İstanbul Lisesi'nden Gökçe Sarar birinci oldularson.jpg

MF'de Artvin, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Şanlıurfa, Mardin, Kocaeli, Muş, Kars; TM'de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır; TS'de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Şanlıurfa, Elazığ, Karaman, Iğdır ve Kahramanmaraş en az başarılı iller arasında yer aldı.

  MF puan türünde Ardahan, TM puan türünde Şırnak ve TS puan türünde Gaziantep en az başarılı il oldu.

MF puanına göre en başarılı iller sıralamasında Kilis birinci olurken, Bartın ikinci ve Karabük ise üçüncü oldu. Kırşehir dördüncü, Gümüşhane beşinci, Kırıkkale altıncı, İzmir yedinci, Ankara sekizinci, Aydın dokuzuncu ve Uşak onuncu sırada yer aldı.

TM puanına göre en başarılı iller arasında ilk on sırada sırasıyla Kilis, Bartın, Sinop, Çankırı, Niğde, Kastamonu, Burdur, Karabük, Eskişehir ve Kırşehir geliyor.

TS puanına göre ise en başarılı iller arasında ilk onda sırasıyla Bartın, Eskişehir, Sinop, Bursa, Edirne, İzmir, Aydın, İstanbul, Siirt ve Tekirdağ bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.