Lise Öğrencileri KPSS’ye Başvuru Yapabilir mi

Lise Öğrencileri KPSS’ye Başvuru Yapabilir mi

Lise Öğrencileri KPSS’ye Başvuru Yapabilir mi

Lise öğrencileri de dahil olmak üzere öğrenciler bu KPSS’ye başvurabilecek ve 2018 Eylül ayına kadar atama talebinde bulunabileceklerdir.

Fakat öğrencilerde aranan tek bir şart vardır. KPSS’ye başvurmak isteyen öğrencilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 18 yaşını dolduran öğrenciler KPSS’ye başvurarak devlet memurluğuna talip olabileceklerdir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı sadece çift yıllarda yapılıyor olup tek yıllarda yapılmamaktadır. Yani 2016 yılında KPSS’ye giren bir öğrencinin 2017  yılında tekrardan bir KPSS’ye girme hakkı yoktur. Diğer KPSS 2018 yılında Eylül ayında yapılacaktır. Peki sınav ilk defa başvuru yapacak öğrenci adaylar nasıl bir yol izlemelidir?

ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı ‘na başvurabilmek için 18 yaşını doldurmuş öğrenciler nüfus cüzdanı ve varsa diplomasını götürerek kendilerine yeni bir hesap açtırmalıdır. Hesap açtırıldıktan sonra elde ettikleri şifreleriyle ÖSYM’nin vermiş olduğu yönergeleri dinleyerek ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. MEMUR - PERSONEL ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP ET! TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.