Lise Mezunları Da Özel Harekat Polisi Olabilecek

Lise Mezunları Da Özel Harekat Polisi Olabilecek

Lise Mezunları Da Özel Harekat Polisi Olabilecek

Lise mezunlarının yakındığı bir konu vardı. Mezuniyet durumları yeterli olmadığından dolayı özel harekat polisi olmak isteseler de olamıyorlardı. Biz de bu konuyu gerek imza kampanyalarımızla gerek yaptığımız haberlerle Sayın Bakanlarımıza ve Sayın Milletvekillerimize duyurmaya çalıştık.

Daha önce yaptığımız haberde aynen şu cümleleri kullanmıştık : “Lise mezunlarının üniversite okumamak dışında herhangi bir kusuru yok. Sonuçta üniversite mezunları da bu işin eğitimini veren yerlerden mezun değiller. Bu sebepten dolayı polislik gibi kutsal bir göreve, vatanını canından çok seven lise mezunları da başvurabilmelidir.”

Resmi Gazete’ de yayınlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile artık bu mezuniyet şartı kaldırıldı. Resmi Gazete’ deki maddeye göre özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmi sekiz yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Ayrıca terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması da aranan şartlar arasında. Özel Harekat Polisi alımı için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı aranmaksızın Özel Harekat Polisi olabilecek.

Önümüzdeki alımlarda artık lise mezunları da bu heyecanı yaşamış olacak. Çıkmış olan Kanun Hükmünde Kararname binlerce vatansever vatan evladının yüreğine su serpti diyebiliriz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum