KYK, 1.5 milyon öğrenciye burs verecek

KYK, 1.5 milyon öğrenciye burs verecek

KYK, 1.5 milyon öğrenciye burs verecek

Yurt girişlerine x-ray cihazları kurulacak"

Bakan Kılıç, yeni dönemde yurtlarda güvenlik seviyesinin de en üst seviyeye çıkarılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yurdun ortak alanları bahçesi, giriş noktaları ve çevresini görülebilecek şekilde kamera sistemlerimiz mevcut. Yurdun içerisindeki koridorlarda ve odaları görebilecek şekilde bir kamera sistemimiz yok ama giriş ve çıkışların çok ciddi kontrol edilebildiği güvenlik anlamında hiçbir şekilde izinsiz bir misafirin ya da yabancı birinin yurda girmemesi anlamında yoğun bir önlem almış durumdayız. Yurtta barınan öğrencilerimiz aileleri tarafından bize geliyorlar. Bu imkanı en üst noktada sağlamak için bunu yaptık.

Yeni bir çalışmamız da bu sene onu tamamlayacağız. Giriş noktalarına havaalanlarında gördüğünüz x-ray cihazlarını yerleştireceğiz. Bu güvenlik önlemlerinin artırılmasında bazı arkadaşlarımız bana, 'Öğrenciler sıkılır ve şikayet ederler' demişlerdi. Ben öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Güvenlik önlemlerimizin artırılması ile birlikte aldığımız tedbirlerden sonra çok az şikayetler geldi ve bize teşekkür ettiler. Bu çalışmalarımız da devam ediyor."

Kılıç 1,5 milyon öğrenciye de burs vereceklerini ifade ederek, hak sahiplerinin bu ay içinde kredilerini alacaklarını söyledi.

Yurtlardaki elektronik sistemlerin devreye girmesiyle izin konularının da elektronik ortamda yapılabileceğini belirten Kılıç, "Kağıt ve muhasebe gibi işlemlerin hepsini aradan kaldırmış olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.