Kuzey Kore'de bunu yapanlar öldürülüyor!

Kuzey Kore'de bunu yapanlar öldürülüyor!

Kuzey Kore'de bilinmeyenler - bunu yapanlar öldürülüyor!

Dünyanın en merak edilen ülkelerinden birisi de Kuzey Kore’dir. Devlet yapısı, politikaları, deneyleri, devlet başkanıyla ilgi odağı haline geliyor Kuzey Kore. Çoğu kişinin merak ettiği Kuzey Kore’nin bilinmeyenlerini Molatik olarak sizler için araştırdık. İşte Kuzey Kore gerçekleri…

Kuzey Kore hakkında bilinmeyenler
Tek kanal var
 

Kuzey Kore’de sadece devletin bir medyası var. Yani haberleri Kuzey Kore devleti izin verdiği ölçüde takip edebilirsiniz. Örneğin, Dünya Kupası şampiyonunu Kuzey Kore hükumeti izin vermezse bilemezsiniz, kimsenin de haberi olmaz.
 
İnternet var ama…
 
Bazıları Kuzey Kore’de internetin olmadığını söylüyor ama onlara inanmayın. İnternet var ancak çok kısıtlı bir alanda, kısıtlı bir çevre kullanabiliyor. Yani ha diye internette ‘sörf’ yapamıyorsunuz.
 
Sosyal medya yasak

Her çeşit sosyal medya Kuzey Kore’de yasak. İnternete giriyorsunuz ama Facebook, Instagram, Twitter ülkede kullanılmıyor. Ayrıca mesajlaşma uygulamaları da yasak, Kuzey Koreli başka birisiyle konuşmak internetten mümkün değil.

 
Her saçı yaptıramıyorsunuz
 

;Berbere gittiniz, “Usta şu saçları şöyle kes” diyemiyorsunuz. Devlet tarafından belirlenen saç modellerini yaptırmak zorundasınız.
 
Ülkeden çıkamazsınız
 

;Bilim insanı ya da sporcu değilseniz ülkeden çıkmanıza izin yoktur. Oldu da kaçak şekilde çıkmaya çalışırsanız öldürülürsünüz. Tabii kaçan yok mu? Çok fazla var.
 
Açlık var
 

Onlarca füze programı, teknolojik çalışmalar var ancak Kuzey Kore’de büyük bir açlık sorunu var. Parayı savunma sanayiine aktaran ülke halkın açlığı pençesinde.
 
 
Rehberler rehber değil
Oldu da Çin veya Rusya üzerinden vize alarak Kuzey Kore’ye gitmeye hak kazandınız. Geldiğiniz andan itibaren sizi rehberler ülkeyi gezdirir, belirli yerler sizlere gösterilir. Rehberler de rehber değil zaten, hükumet görevlisi ajanlardır.
 
Temas yok
 

Gezerken vatandaşlarla temas edemiyorsunuz, onlarla sohbet etmek de yasak milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.