kURAN Dersinde İsteyen Başını Örtecek

kURAN Dersinde İsteyen Başını Örtecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer seçmeli din derslerine isteyen öğrencinin abdest alarak ve başını örterek katılabileceğini söyledi.

Dinçer, “Kuran kurslarında alınan dersin yeterince pedagojik olmadığını halk fark edecek”turban.jpg

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kuran-ı Kerim derslerine isteyen öğrencilerin derse abdest alarak ve başını örterek katılacağını açıkladı. Dinçer, “Din bir şeyi öngörüyorsa ona teslim olacağız” diye konuştu.

Bakan Dinçer, katıldığı bir televizyon programında, bu yıl okullarda seçmeli olarak okutulacak Kuran-ı Kerim ve Peygamberin Hayatı dersleriyle ilgili bilgi verdi. “Kuran-ı Kerim okumanın bir adabı var” diye konuşan Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk seviyedeki çocuklardan abdest almalarını başlarını bağlamalarını istemeyebileceğiz. Ama buna rağmen çocuklar abdest almak istiyor başlarını kapamak istiyorlarsa ‘niye yaptın’ demeyeceğiz. Din bir şeyi öngörüyorsa ona teslim olacağız. MEB’in kuralları varsa ona teslim olacağız. Bu bahsettiğim kılık kıyafet Kuran-ı Kerim dersleri için geçerli olacak. Tüm okulların İmam Hatiplere dönüşeceği iddialarını sadece dinliyoruz. Biz bu eğitimi veriyoruz diye önünün kesileceğini söyleyenler de var. Bir yılda net şekilde göreceğiz.”

AYDINLIK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.