KPSS’ye 40 Gün Kala 10 altın kural!

KPSS’ye 40 Gün Kala 10 altın kural!

KPSS Sınavına 40 gün kala, sınavı heyecanla bekleyen adaylara başarı için 10 altın kural!

 
 
Son 40 günde bol bol soru çözün ve kesinlikle günde 250 sorunun altına düşmeyin. Çözdüğünüz her soru sizi hedeflediğiniz başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır.
 
Yanlış cevapladığınız sorularla ilgili konu eksikliğinizin olduğunu hissederseniz, bu konuları detaylara boğulmadan özetler halinde tekrar çalışın ve o konuyla ilgili tekrar sorular çözün...
 
Muhakkak her gün farklı bir yayın evinin deneme sınavını çözün. Farklı yayın evi denemeleri farklı soru tarzları demektir. Böylelikle sınavda çıkabilecek soru tarzlarına yakın soruları çözmüş olacaksınız...
 
Deneme sınavlarında zamanı iyi kullanmaya çalışın.Deneme sınavlarını normal sınav süresinden 15 dakika önce bitirmeye çalışın. Sınav sonunda kitapçığı ve cevaplarınızı kontrol etmek için bu 15 dakika çok önemli..
 
Arkadaşlarınızla bir araya gelerek birlikte sorular çözünüz. Cevaplarınızı birlikte karşılaştırınız. Yanlış çözdüğünüz sorular hakkında tartışmalar yapınız...
 
Matematik probleminiz varsa deneme sınavlarında matematik sorularına muhakkak zaman ayırın. Soruları bakkal hesabı ile çözmeye çalışın.
 
Güne erken başlayın ve zinde olduğunuz saatlerde özet çalışın...
 
Sınava iyi motive olun. 5 Temmuzda deneme sınavı var diye inandırın kendinizi...
 
Sınav öncesinde ruhsal durumunuzu sıkıntıya sokacak aktivitelerden ve ortamlardan uzak durun...
 
Sınava az bir süre kala kendinizi iyi hissedebileceğiniz kişilerle birlikte zaman geçirin. Sınav kaygınızı azaltmaya çalışın..
 
KPSS'yi kazanamazsam bu dünyanın sonu olur düşüncesinden uzaklaşın. Bu düşünce kaygı seviyenizi artıracağından sınav başarınızı da olumsuz yönde etkileyecektir.Şunu kesinlikle unutmayın ki sınavdan sonra da hayat devam edecektir.
 
Sınavda başarı için ter dökecek bütün adaylara başarılar dileriz..
 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.