KPSS Sorularını Çalıp Sızdıranlar Neden Bulunmuyor?

KPSS Sorularını Çalıp Sızdıranlar Neden Bulunmuyor?

Hürriyet yazarı Mehmet Y.Yılmaz aylardan beri her pazartesi aynı yazıyı yazıyor. 2010 KPSS'de soruları sızıdıran yüzlerce kişi neden hala bulunmuyor?

İŞTE o yazılardan bazıları:sor.jpg

Bekledim de gelmedin!  18 Haziran 2012

YANITLARINI bir türlü alamadığımız “pazartesi sorularımıza” devam ediyoruz.
Aynı soruları tekrar tekrar okumaktan sıkılan okuyucularımıza ise bu yazıyı bir şarkı dinleyerek okumalarını öneriyorum.
Bu haftaki şarkımız bir klasik Türk müziği bestesi, Yesari Asım Ersoy’un nihavent şarkısı. Rahmetli Zeki Müren’in yorumunu beğeniyorum.
Şarkımızın adı “Bekledim de gelmedin”!
Hem günümüz siyasetinin “hasret kaldım gözlerinin rengine” havasına uygun, hem de bizim bir türlü yanıtları gelmeyen sorularımıza da küçük bir gönderme yapıyor!
Buyurunuz, sorularımız aşağıda!
1 – KPSS soruların çalıp, Türkiye’nin değişik yerlerindeki belirlenmiş kişilere dağıtan suç örgütü neden bir türlü ortaya çıkarılamıyor? Başbakan bu konuyla bizzat ilgilendi, MİT ve Emniyet suç örgütünün izini bulamadı. Sınavlarda kopya çektiği belli olanların doğru dürüst soruşturulduğu bile kuşkulu. Bu suç örgütü nasıl bu kadar güçlü olabiliyor ki bir türlü ortaya çıkarılamıyor? Arkasında kimler var? Bununla ilgili Devlet Denetleme Kurulu raporu neden gizli tutuluyor?
2 – Bülent Arınç’a suikast iddiası, kamuoyunu oyalamak için ortaya atılmış bir palavra mıydı? Türkiye’de yer yerinden oynadı, zamanın TBMM Başkanı’na suikast hazırlığı içinde oldukları ileri sürülen bazı asker kişiler yakalandılar ama sonra ortaya hiçbir şey çıkmadı. Suikastçıları koruyan birileri mi var, yoksa suikast yapılacağı filan yoktu da başka amaçlar için böyle bir palavra mı ortaya atıldı?
3 – Suudi Arabistan Kralı’nın hediye ettiği mücevherler nerede? Suudi Arabistan Kralı’nın ziyaret ettiği ülkelerin liderlerinin eşlerine pahalı mücevherler hediye etmek gibi bir âdeti var, bunu artık biliyoruz. Gittiği ülkelerde, hediyeler açıklanıyor, biz de oradan öğrendik. Kral, Türkiye’ye de geldi ve mutlaka burada da benzer armağanlar vermiş olmalı, çünkü adı üstünde o bir Kral! Ama bizim burada kanunlar ve yönetmelikler, söz konusu hediyelerin 15 gün içinde beyan edilmesini ve armağanların Hazine’ye devredilmesini öngördüğü halde bununla ilgili bir işlem yapıldığını duymadık. Kimse çıkıp “hayır Kral bizde böyle hediyeler vermedi” de demiyor. Tekrar soralım: Kralın hediyeleri nerede?

Bugün günlerden pazartesi 5 Haziran 2012

İZEL’in Işıklı Yol diye bir şarkısı var, sözleri sanki benim yanıtsız kalan pazartesi sorularım için yazılmış. Şarkı şöyle başlıyor: “Bugün günlerden pazartesi / Dünkü sessizlik / Bugünün habercisi.”

Ama dünkü sessizliğe pabuç bırakacak değilim, soruları kısaca hatırlatayım:

1– KPSS sorularını çalan suç örgütü neden hâlâ yakalanmadı? Devlet Denetleme Kurulu’nun bu suç ile ilgili olarak hazırladığı rapor neden açıklanmıyor?

2– Bülent Arınç’a suikast girişimi ile ilgili neden hâlâ bir dava açılmadı? Suçlular birilerince korunuyor mu, yoksa suikast girişimi iddiası başka hesaplarla uydurulmuş bir palavra mıydı?

3– Suudi Arabistan Kralı’nın Türkiye ziyareti sırasında devlet büyüklerimize ve eşlerine verdiği hediyeler ile ilgili olarak yasa ve yönetmeliklere uyuldu mu? Hediyeler zamanında beyan edilip, ilgili kuruma devredildi mi?

4– Deniz Feneri’ni soruşturan savcılar bugün yarın hapse atılma tehlikesi içindelerken Deniz Feneri suçluları neden hâlâ yargılanamıyor?

Pazartesi mönüsünde aynı sorular var 28 Mayıs 2012

BİR türlü yanıt alamadığımız soruları bir kez daha hatırlatıyorum. KPSS sorularını çalıp dağıtan organize suç örgütü neden yakalanamadı? MİT ve Emniyet bu iş için Başbakan tarafından özel olarak görevlendirilmişti ama ortada yakalanan kimse yok, soruların nasıl çalınıp, hangi amaçla kimlere dağıtıldığı hâlâ bir sır!

Sorular da peşimizi bırakmadı 21 Mayıs 2012 Hürriyet

NEW YORK’a gelirken ayağımı sürümüş olmalıyım ki peşimden herkes sökün etti. Cumhurbaşkanı da ABD’ye geldi, Bekir Bozdağ da. Tabii peşimizi bırakmayan pazartesi sorularımız da bizlerle birlikte burada, huzurlarınızdalar!

KPSS sorularını çalan çete, hâlâ yakalanamadı. MİT Müsteşarı, Başbakan’ın yüzünü kara çıkarttı. Çünkü Başbakan bizzat çağırtmış ve “tez bunları yakalayın” diye emir vermişti ama ortada “tık” yok. “Acaba MİT Müsteşarı failleri yakaladı da Başbakan mı bize söylemiyor” diye merak ettim ama bu kadarı da olmaz diye düşünüyorum. Amerika’ya gelince de kafama şöyle bir soru düştü:  Acaba, soruları çalan çetenin Atlantik’in bu yakası ile bir ilişkisi var mı? Hürriyet

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.