
KPSS Son Dakika! Ön Lisans Soru ve Cevapları
KPSS Son Dakika! Ön Lisans Soru ve Cevapları
2018 KPSS soruları cevapları yine merak edilen konular arasında yer alıyor.
KPSS önlisans soruları cevapları ÖSYM son dakika açıklaması yakından takip ediliyor.
Sınav sorularını yorum ekleye basarak yazabilirsiniz. Memurlara haber olarak biz soruları birazdan bu habere ekleyecegiz
Devlet memurlari calisma saati 40 cevabi
Matemstikte bozuk para siralama sorusu cevap 16
Memurlarla ilgili amire davranış 657 e göre memurluktan atılmaymış baktım mevzuata
zeki müren sanat güneşi telefon grambell türk marsı mozart günden kalanlar vardı
Olimpiyatta hangi alanda birinci olmuşlardı Okçuluk
KPSS Ön lisans sınav süresi 120 dakikadır.
Daha Fazla soru görmek için hemen android uygulamamızı indirin >> TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA
KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA
KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Ayrıca KPSS Ön lisans sınavında 60 Genel Yetenek, 60 Genel Kültür olmak üzere 120 soru bulunmaktadır. Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.
Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır.
Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve Sınava Giriş Belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.
KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE ZAMAN?
KPSS önlisans sınavı 4 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Devlet memuru olmak için sınav merkezi, önlisans mezunlarını uyarıyor: Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak. Sınav saati 10:15 olarak açıklanırken, sınava girecek olanlar en geç saat 10:00’da sınav binalarında olması gerekiyor.
KPSS SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
KPSS soruları cevaplarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. Yapılan açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.
KPSS ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN
KPSS ÖN LİSANSTA KAÇ SORU SORULUYOR?
KPSS Önlisans sınavı 2 yılda bir yapılmaktadır. KPSS Önlisans sınav süresi 120 dakikadır. Ayrıca KPSS Önlisans sınavında 60 Genel Yetenek, 60 Genel Kültür olmak üzere 120 soru bulunmaktadır.
SINAVDA ÇIKACAK SORULAR
Genel Yetenek
Türkçe
Sözcük Bilgisi konusundan 3 soru
Dil Bilgisi konusundan 6 soru
Anlatım Bozuklukları konusundan 3 soru
Okuduğunu Anlama konusundan 15 soru
Yazım-Noktalama konusundan 2 soru
Matematik
Sayılarla İşlem Yapma konusundan 6 soru
Matematiksel İlişkilerden Yararlanma konusundan 6 soru
Problem Çözme konusundan 12 soru
Temel Geometrik Bilgilerden Yararlanma konusundan 3 soru
Tablo,Grafik Okuma ve Yorumlama konusundan 3 soru
Genel Kültür
Genel kültürden adaylara 27 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık, 6 Türkiye ve Dünya ile ilgili Genel Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik Konulardan toplam 60 soru sorulmaktadır.
Tarih
Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesinde Türk Devletleri konusundan 3 soru
Osmanlı Devleti konusundan 9 soru
Atatürk İlke ve İnkılapları konusundan 12 soru
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi konusundan 3 soru
Coğrafya
Türkiye’nin Fiziki Özellikleri konusundan 7 soru
Türkiye’nin Beşeri Özellikleri konusundan 3 soru
Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri konusundan 8 soru
Vatandaşlık
Hukuk Başlangıcı ve Genel Kamu Hukuku konusundan 3 soru
Anayasa konusundan 4 soru
İdare konusundan 2 soru
Türkiye ve dünya ile ilgili genel, kültürel ve güncel sosyo-ekonomik konulardan 6 soru.
KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
KPSS sonuçları 29 Kasım’da açıklanacak.
SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER
a) 2018-KPSS/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
2018-KPSS ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.
b) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORT:
Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.
Bunların dışında;
Sürücü belgesi,
Meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. 2017 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından eski Nüfus Cüzdanları yenilenmeyerek yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilmektedir. Sınava giriş için geçerli bir nüfus cüzdanı bulunmayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinme sürecini de göz önünde bulundurarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.