KPSS SKANDALINA SORU ÖNERGESİ

KPSS SKANDALINA SORU ÖNERGESİ

2010 YILINDA KPSSDE FULLEYEN 350 KİŞİYE SORULARIN KİMLER TARAFINDAN SIZDIRILDIĞI HALA BULUNMADI. MİLLETVEKİLİ ADALET BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ

Aşağıda yer alan sorularımın Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 09.02.2012
                                                                                               Ahmet Duran BULUT
Balıkesir MİLLETVEKİLİ
 
2010 yılı Ağustos ayında KPSS’de Eğitim Bilimleri testinde 350’yi aşkın kişinin 120’de 120 yapması 350 kişinin ise aynı evde hatta eş olduğunun ortaya çıkması sebebiyle YÖK ve savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Sınav iptal edilmiş ve sınavın yenilenmişti. Sınava giren adaylardan hiç kimse soruları tam olarak cevaplayamamıştı. Aradan 2 yıl geçmesine karşın soruşturmanın tamamlanmaması ve suçluların ortaya çıkarılmaması akıllarda soru işareti bırakmış, güvensizlik ortamı oluşmuştur.  
1.      Kamu Personeli Seçme Sınavında meydana gelen ve soruların çalınması ile ilgili olaydan yaklaşık olarak 2 yıl geçmesine karşın soruşturma bakımından hangi aşamalar kaydedilmiştir? Konu ile ilgili hangi delillere ulaşılmıştır?
2.      Soruşturma kapsamında ceza alan kaç kişi vardır?
3.      Konu ile ilgili olarak ÖSYM’de görevi kötüye kullanan personellere rastlanılmış mıdır? Rastlanıldıysa bu personellere hangi cezai işlemler uygulanmıştır?
MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.