KPSS ŞARTI OLMADAN ADAY MESLEK MEMURLARI ALINACAK

KPSS ŞARTI OLMADAN ADAY MESLEK MEMURLARI ALINACAK

KPSS ŞARTI OLMADAN ADAY MESLEK MEMURLARI ALINACAK

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı aramaksızın yapılacak giriş sınavı ile (yazılı ve sözlü) 30 adet Aday Meslek Memuru kadrosuna personel alacak.

Dışişleri Bakanlığının görevleri çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlar tanımlanan Meslek Memurluğuna (aday) giriş için açılan sınavına ilişkin özet bilgiler şöyle:

**Eğitim şartı: Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin; uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az%80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olanlar ile sosyal bilimler alanında veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapıp uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olanlar başvuruda bulunabilecek.

**Puan türü şartı: Başvuruda bulunacak olan adayların; 2015, 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Sınavından (YDS/e-YDS), sınava girilen birinci yabancı dilde (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 85 puan almış olması gerekiyor. Giriş sınavına başvuranlar YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve başvuruda bulunanlardan ilk 450 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacak.

**Başvuru şekli ve tarihi: Giriş sınavı başvuruları 12 Ekim 2017 Perşembe günü başlayacak ve 31 Ekim 2017 Salı günü saat 18:00’de sona erecek. Başvurular, https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacak.

**Sınav tarihi: Giriş sınavının yazılı aşaması 18-19 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

**Maaşları: Meslek memurları yurtdışında görev yaptıklarında ücret, mali ve sosyal hakları farklı belirlenmektedir. Yurt içinde, 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde olup hizmeti bulunmayan, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz bir Aday Meslek Memuru, 2017 yılının ikinci yarısında aylık net 4.359 TL maaş alabiliyor.  Ayrıca, aday memuriyete atanmalarıyla birlikte KPDS (A) seviyesinde  (2017 yılının ikinci yarısında aylık net 122 TL) yabancı dil tazminatı ödeniyor.  Yabancı Dil Tazminatıyla birlikte aylık net ücretleri 4.482 TL’ye ulaşıyor.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.