Kpss puanıyla kadroya geçenler mağdur edildi

Kpss puanıyla kadroya geçenler mağdur edildi

KPSS puanıyla kadroya geçen öğretmenler bir türlü haklarını alamıyor

İŞTE GÜNLERDİR HABER YAPTIĞIMIZ FAKAT MEB'DEN HERHANGİ BİR DÜZENLEME GELMEYEN  KPSS İLE KADROYA GEÇEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİNİ DİLE GETİREN BİR MAĞDURİYET MAİLİNİ DAHA HABER YAPIYORUZ

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

Akparti Hükümeti 2 Mayıs 2011 de Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onıyıyla meclisten 6 ay süreyle KHK çıkarma yetkisi almıştır.

İŞTE MADDE MADDE KPSS PUANIYLA KADROYA GEÇEN ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETLERİ

632 sayılı KHK ile 04/06/2011 tarih itibariyle 657 sayılı kanunun 4/B maddesi ve 4924 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmiştir. Fakat bu KHK ile sözleşmeli öğretmenlere verilen haklar daha önceden sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlere verilmemiştir.

Bu duruma göre; örneğin 9 Temmuz 2010da sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlara bu KHK ile sözleşmeli süreleri iade edilirken ve kadrolu öğretmenlerin sahip oldukları bütün hakları kazanırken KPSS İle kadroya geçen  3-4 yıl sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin sözleşmeli süreleri yok sayılmıştır.

ozel.jpg

Bilindiği üzere kanunlar hiyerarşisine göre kanun ve KHK lar Anayasaya aykırı olamaz. 632 Sayılı KHK ile Anayasanın eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir.

632 Sayılı KHK ile kadroya geçirilenlerin sözleşmeli süreleri memuriyetten sayılırken,
 KPSS Puanıyla kendi hakkıyla kadroya geçenlerin sözleşmeli süreleri yok sayılmış ve memuriyetten sayılmamıştır.


6 Mayıs 2010 dan sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan
 632 Sayılı KHK ile kadroya geçirilenler zorunlu hizmetten muaf olurken,
KPSS Puanıyla kendi hakkıyla kadroya geçenler zorunlu hizmetten muaf tutulmamışlardır.


 632 Sayılı KHK ile kadroya geçirilenlerin sözleşmeli süreleri adaylıktan sayılırken, 
KPSS Puanıyla kendi hakkıyla kadroya geçenlerin sözleşmeli süreleri adaylıktan sayılmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yapılan haksızlıkları bir parça hafifletecek taslak yönetmeliği haziran ayında hazırlamıştır.

Bu taslak yönetmelikte;Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre kadrolu öğretmenliğe atananlar ile 4/6/2011 tarihli ve 27954 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçirilenlerde bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde öngörülen zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlama şartı aranmaz; Maddesiyle 6 mayıs 2010 dan önce sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp KPSS Puanına göre kadrolu olanlar zorunlu hizmetten muaf tutulacaktır.

Ancak bu taslak yönetmelik yaz dönemi tayinlerinde imzalanıp yürürlüğe girmemiş ve en doğal hakkımız olan tayinlerimiz engellenmiştir.

02/10/2011 tarihi itibariyle bu yönetmelik hala imzalanıp yürürlüğe girmemiştir. Geciken adalet, adalet değildir diyerek bu yönetmeliğin acilen yürürlüğe girmesini artık istiyoruz.

Binlerce öğretmenler olarak bu konuyla alakalı olarak Bakanlığa dilekçemizi yazarak zorunlu hizmetten muaf olmayı istedik; eğer dilekçemize red cevabı gelirse binlerce öğretmenler olarak dava açacağız.

KPSS Puanına göre kadrolu öğretmenliğe geçenlerin adaylığı ancak 1 sene kadrolu olarak çalıştıktan sonra kaldırılacaktır.

Bu yüzden bu durumdaki öğretmenler 6.05.2010 dan önce öğretmenliğe başlamasına rağmen zorunlu hizmetten muaf tutulmadığı ve adaylıkları kaldırılmadığı için yaz dönemi eş durumu ve isteğe bağlı tayinlerinde bu öğretmenler tayin hakkını kullanamamışlardır.

İşte bu mağduriyetlerden ötürü, 14.09.2011 tarihinde yayımlanan 652 Sayılı KHK ile getirilen Özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır. Maddesi bu sene uygulanmamalı ve bu öğretmenlere hakları teslim edilerek ara dönem özür grubunda tayin hakkı verilmelidir

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.