KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak

KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumunun sonuçları bugün açıklandı. KPSS'nin son ayağı olarak 2016 KPSS ortaöğretim oturumuna ise az bir süre kaldı. KPSS ortaöğretim oturumu daha önce ÖSYM'nin yayınladığı kılavuz ve sınav takvimine göre 23 Ekim saat 09:30 olarak yapılacaktı. Ancak yapılan tarih ve saat değişiklikleriyle birlikte KPSS ortaöğretim oturumunun uygulanacağı tarih ve saat de şekillenmiş oldu. Sınav tarihi 20 Kasım 2016, sınav saati ise 10:00 olarak son halini aldı.

2016 KPSS ortaöğretim oturumu 20 Kasım 2016 günü saat 10:00'da yapılacak. Adayların merak ettiği bir diğer konu olarak da sınav giriş belgelerinin ne zaman alınacağı göze çarpıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan sınavlarda genellikle sınav tarihinden bir hafta ve 10 gün kadar önce sınav giriş belgeleri yayınlanıyor. Yine benzer bir uygulamanın yapılacağı ve sınav giriş belgelerinin önümüzdeki bir haftalık süreç içinde, hatta belki birkaç gün içinde erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Adayların ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden önümüzdeki günlerde alabilecekleri sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı veya pasaportlarıyla birlikte sınava girmeleri gerekiyor. 20 Kasım 2016 Pazar günü saat 10:00'da yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavı 120 dakika sürecek. Adayların ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde sınavdan çıkmalarına izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.