KPSS İçin 2016 Danıştay’dan Flaş Karar

KPSS İçin 2016 Danıştay’dan Flaş Karar

KPSS İçin Danıştay’dan Flaş Karar

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na günler kala Danıştay’dan KPSS için flaş bir karar çıktı. 2016 Lisans KPSS ( Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Mayıs Pazar Günü yapılacak. 2016 Lisans KPSS (Alan Bilgisi) 29 Mayıs Pazar Günü yapılacak. 2016 KPSS Lisans (Öğretmenlik Alan Bilgisi) 24 Temmuz 2016 Pazar Günü yapılacak.

2016 KPSS Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi) 22 Ekim Cumartesi Günü, 2016 KPSS Orta Öğretim (Orta Öğretim Düzeyi) 23 Ekim Pazar Günü yapılacaktır. Daha önceki yıllarda yapılan KPSS’lerde üst öğrenimden mezun adaylar istediklerinde alt öğrenimden sınava girebiliyorlardı. 

Bu sonuçlara göre hak eden adaylar üst öğrenimden mezun oldukları halde alt öğrenimden memuriyete başlayabiliyorlardı. Örneğin hem ön lisans hem lisans mezunu olan adaylar, ön lisans KPSS’ye girebiliyor ve yeterli puan aldıkları taktirde ön lisans ile memur alan kurumlara yerleşebiliyorlardı.

 Ancak Danıştay’ın verdiği karar bu durumda olan adayları bir hayli üzecek durumda. Zira; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, KPSS sonuçlarına göre yapılan tercihler sırasında alt öğrenimden tercihe imkan veren Danıştay 12. Dairesi kararını bozarak alt öğrenimden tercih imkanını ortadan kaldırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.