KPSS 2016-3 Yerleştirme Tercihleri

KPSS 2016-3 Yerleştirme Tercihleri

KPSS 2016-3 Yerleştirme Tercihleri

Tercihlerin 1 hafta sürmesi bekleniyor. 

11-17 Nisan tarihleri arasında ÖSYM’nin tercihleri alması bekleniyor. 

 KPSS 2016-3 Tercihlerinde Ücret Alınacak Mı? Yerleştirme işlemlerini ÖSYM yaptığı için tercih bildiren adaylardan 15 TL ücret alınacaktır.  

Daha Önce Atananlar Tercih Verebilecek Mi? 

2014 KPSS puanıyla daha önce merkezi bir yerleştirmede atananlar tercih verebilecek ancak kılavuzda veya ÖSYM tercih sisteminde adaylara tercih ekranı kapatılırsa durum değişebilir. Bu sefer de bu atamada atananların 2016-1’de tercihlerini engellemek gerekecektir. Bu durumu Bakanlığın çözmesi lazımdır. 

 394 Kadroya Atama Ne Zaman? 

Bakan Çelik, daha önceki açıklamalarında 2071 kişinin alınacağını açıklamış ancak daha sonra 1677 sözleşmeli alınacak demişti. 

394 kişilik kadrolu alımın 2016-1’de kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor çünkü Bakanlığa 2016 bütçesinden ne kadar ilave atama izni verildiği henüz açıklanmadı. 

 Sağlık Bakanlığı, 3 Bin Sözleşmeli Personel Alacak Mı? GTHB gibi Sağlık Bakanlığı’nın da Nisan ayında sözleşmeli personel alımı yapacağı konuşuluyor. 3103 sözleşmeli kontenjan için tercihler GTHB ile birlikte de alınabilir veya farklı bir takvimle de alınabilir. 

Nisan’ın ilk haftası itibariyle tercih ve atama durumları netlik kazanmış olacaktır. 

 2016 İlave Atama İzinleri Nisan’da Açıklanacak Her yıl bütçeye bağlı olarak kurumlara ilave atama izinleri verilmektedir. Nisan ayı içerisinde nihai dağılım yapılacak olup merkezi yerleştirmede kullanmak isteyenler DPB’ye bildirimde bulunacaktır. Nisan ayında 20 bin civarında kadronun kurumlara dağıtılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.