Koronavirüs ten sonra AVMlerde yeni uygulama

Koronavirüs ten sonra AVMlerde yeni uygulama

KORONAVİRÜS VAKASI TESPİTİNDEN SONRA AVM'LERDE YENİ UYGULAMA!

Türkiye'de tespit edilen koronavirüs vakasının ardından vatandaşların en çok ziyaret ettiği AVM'lerde de önlemler alınmaya başlandı. AVM'lere termal kameralar takılıp ve yüksek ateşi olanlara uyarı yapılacak.

 

Türkiye’de koronavirüs vakası tespit edilmesinin ardından önlemler artmaya başladı. Vatandaşların gün içerisinde en çok ziyarette bulunduğu AVM’lerde de ciddi önlemler alınıyor.

AVM’lerde termal kamera uygulamasına geçildiğini belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Altaş yaptığı açıklamada, “Şu anda lokal olarak bazı AVM’lerde ciddi önlemler alınıyor. Termal kameraları hızla takmaya başladık. Yüksek ateşi olanlara uyarı yapacağız.” dedi.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüse karşı önlemler Türkiye’de de her geçen gün artıyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, bazı AVM’lerde corona virüs önlemlerinin ciddi şekilde artırıldığını ve termal kamera uygulamasına geçildiğini belirtti.
Altaş yaptığı açıklamada, “İnsanların dokunduğu ne kadar yer varsa özel olarak müdahale ediliyor. Merdivenlerden tuvaletlere kadar her yer didik didik özel dezenfeksiyon ürünleri ile detaylı bir şekilde temizleniyor.” ifadelerini kullandı.


‘PANİĞE GEREK YOK’

Türkiye’nin corona virüs konusunu en iyi yöneten ülkelerden biri olduğunu belirten Altaş, “Paniklemeye gerek yok. Cumartesi günü bir çalıştayımız var. Corona virüs konusunu burada daha detaylı görüşüp konuşacağız. Yüksek katılım bekliyoruz” dedi.

‘ZİYARETÇİ SAYILARINI ETKİLEMEDİ’

Salgının etkisi henüz alışveriş merkezlerinin (AVM) ziyaretçi sayılarını etkilemediğini söyleyen Altaş,” AVM’lerimizde geçen ay ile bu ay arasında giriş sayılarımızda çok fazla değişiklik yok. Ayrıca cirolara bakıldığında ise artış söz konusu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.