Kopyacılar Maaşlarını İade Edecek

Kopyacılar Maaşlarını İade Edecek

Kopyacılar Maaşlarını İade Edecek

2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını çalarak binlerce kişinin hakkına girip memur olan 13 bin kişi yapılan araştırmalar sonucunda tek tek tespit edildi. Bu kişiler memuriyetten atılmıştı ve ayrıca bu kopyacı memurlar 6 yıl boyunca aldığı maaşları iade edecekler.

Memurların bulundukları seviyeye göre 6 yıl boyunca aldığı maaşları değişirken 6 yıl boyunca vasıfsız memurun ortalama 200 bin Türk Lirası tutmaktadır. Yakalanan kişiler arasında kaymakam, öğretmen gibi kişiler bulunduğu için bu miktar değişiklik gösterebilmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da bu konuda daha önce açıklamalarda bulunmuştu. 2010 KPSS ‘de haksız yolla memuriyete girmiş olan kişilerin memuriyetten ihraç edileceğini açıklamışlardı. 2010 KPSS’de haksız yolla giren kişileri tespit etme soruşturmasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyordu.

Savcılık kurduğu bilirkişi ekibiyle kopyacı kişileri tespit etti. Aralarında 80 kaymakamın da olduğu kopyacı memurlar memuriyetten ihraç edildi. Bilirkişi ekibi ilk başta 90 net ve üzeri yapan kişileri tespit etti. 90 net ve üzeri yapan kişilerin soru kitapçıkları ve optik formları tek tek incelenerek kopya çeken 13 bin kişi tespit edildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum