Kocaelide Eğitim Sen üyelerine Gözaltı

Kocaelide Eğitim Sen üyelerine Gözaltı

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi üyeleri ile Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, gözaltına alınan ODTÜ'lü öğrencilere destek vermek ve Kocaeli Üniversitesi'nde açılan soruşturmaları protesto etmek amacıyla Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde bir araya geldi.

Kaplan, ODTÜ'de öğrencilere düzenlenen saldırı ile yaşanan gözaltıların AKP'nin nasıl bir toplum ve üniversite istediğinin en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Kocaeli Üniversitesi'nde de öğrencilerin demokratik haklarını kullandıkları için soruşturmalarla susturulmak istendiğine dikkat çeken Kaplan, şöyle konuştu: "Üniversite yönetimi öğrencilerimizin karşısına her fırbatta yüzlerce polisi üniversiteye davet ederek, üniversitenin gerçek sahiplerinin yaşam alanını bütünüyle gasp ediyor ve ortamın daha gerginleşmesine yol açıyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, can güvenliği tehlikesi bulunmadığı sürece polis üniversite yerleşkesine giremezken, Kocaeli Üniversitesi'de kolluk kuvvetleri ve özel güvenlikçiler üniversitenin asli bileşenleri haline getirilmiştir."

Söz konusu soruşturmada üniversite yönetiminin polis ile işbirliği yaptığının anlaşıldığını söyleyen Kaplan, üniversite yönetimine, "Öğrencilerin demokratik tepkilerini engellemekten vazgeçin. Öğrencilerimizin üzerinde soruşturmalarla disiplin cezalarıyla baskı kurmaktan vazgeçin" dedi.

"Bizler öğrencilerin soruşturulduğu, cezalandırıldığı değil, öğrencilerin özgür bir ortamda araştırıp soruşturacağı bir üniversite istiyoruz" diyen Kaplan, şöyle konuştu: "Bunun için açılan soruşturmalar derhal öğrencilerimiz mağdur etmeden soruşturulmalı, üniversitenin özgür bilim, demokratik bir işleyişe hizmet etmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Sendikamız Eğitim-Sen, soruşturmaları devam eden öğrencilerimizin yanlarında olmaya devam edecektir."Grubu çembere alan polis ekipleri, birinin H.C.Y. adlı öğrenci olduğu öğrenilen öğrenci ve Eğitim-Sen üyesi 5 kişiyi gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.